14 september 2021 In de media

GelreDome mag weer helemaal vol door versoepeling coronaregels

De nieuwste versoepeling van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, die dinsdag door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zal worden aangekondigd, betekent ook goed nieuws voor Vitesse en het hele betaald voetbal.

De stadions mogen weer volledig worden gevuld. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. Supporters dienen wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest te overleggen.

Per Vitesse – Fortuna Sittard weer een vol GelreDome

De maatregelen gaan in op zaterdag 25 september. Die dag speelt Vitesse in de zevende speelronde van de eredivisie om 18.45 uur een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

In het huidige pakket coronamaatregelen van de overheid mag twee derde van de capaciteit van de stadions worden gebruikt voor de toeschouwers. Daarmee was volgens de KNVB de 1,5-meterregel al losgelaten: “Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de 1,5 meter heen.”

Het grootste deel van het afgelopen voetbalseizoen werd in lege stadions gespeeld. Alleen in de eerste weken en in de laatste week van het seizoen waren beperkte aantallen toeschouwers welkom.

Bron: NOS - Bew SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: