18 augustus 2021 In de media

Gemeente Arnhem: ‘Vitesse-duel niet verplaatst, ook geen noodverordening’

De wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht begint níet eerder dan gepland, laat een woordvoerder van de gemeente Arnhem weten. Sportmarketeer Chris Woerts meldde maandag bij Veronica Inside dat burgemeester Ahmed Marcouch een noodverordening uitgevaardigd heeft in verband met mogelijke dreiging. De Gemeente Arnhem doet dat af als ‘onzin’.

“De wedstrijd Vitesse – Anderlecht zou om 21.00 uur beginnen, maar de burgemeester van Arnhem heeft een noodverordening uitgevaardigd in verband met dreiging van geweld rond de wedstrijd. De wedstrijd is verplaatst van 21.00 uur naar 19.00 uur”, claimde Woerts maandagavond.

Gemeente Arnhem: ‘Klopt niets van Voetbal Inside verhaal’

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat daar niets van klopt. De wedstrijd heeft nooit op 21.00 uur gestaan, maar staat nog altijd op 19.00 uur. En dat de burgemeester een noodverordening uitgevaardigd heeft, klopt ook niet. “We treffen altijd voorbereidingen, maar hier is op dit moment niets over te roepen.”

Als Vitesse erin slaagt om Anderlecht uit te schakelen, dan treden de Arnhemmers toe tot de groepsfase van de Conference League.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: