24 juli 2010 In de media

Gemeenten bundelen krachten

De Nederlandse gemeen­ten met een betaaldvoetbalorgani­satie binnen de gemeentegrenzen bundelen de krachten in een plat­form tegen de KNVB.
De gemeenten hebben er genoeg van dat betaaldvoetbalverenigin­gen in financiële nood bij de ge­meentes aankloppen en dat de KN­VB buiten beeld blijft. Dat liet de Tilburgse wethouder Jan Ham­ming gisteren weten. Hij is initia­tiefnemer en voorzitter van het Platform Betaald Voetbal Gemeen­tes.

„ De miljoenen die de KNVB aan het WK heeft verdiend gaan in een spaarpot voor grote evenemen­ten. Terwijl de clubs gesteund wor­den met gemeenschapsgeld”, al­dus Hamming.

Volgens Hamming wil het plat­form met de KNVB in gesprek over de bedrijfstak die volgens hem aardig is verziekt. „ De KNVB stelt terecht allerlei eisen aan de fi­nanciële huishouding van de clubs, maar geeft vervolgens niet thuis als er problemen zijn. Mis­schien kunnen we samen de pa­tiënt beter maken.” De Vereniging Nederlandse Ge­meenten ( VNG) steunt het nieu­we platform, dat in november voor de eerste keer bij elkaar komt.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: