17 februari 2021 In de media

Gemengde reacties op vliegtuigactie van Vitesse-sponsor

Voorafgaand aan de kwartfinale KNVB-beker Nec – VVV-Venlo waren de reacties in Arnhem al verdeeld. De winnaar van het duel is de tegenstander van Vitesse in de halve finale van de KNVB-beker en komt begin maart naar GelreDome op bezoek.

De meerderheid van de supporters in Arnhem wil een Gelderse derby in de halve finale, het overige deel ziet de Nijmegenaren liever gaan dan komen en wil revanche voor de eerder dit jaar geleden 4-1 nederlaag tegen VVV in Venlo.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘vliegtuigactie’  van Vitesse-hoofdsponsor Waterontharder met gemengde gevoelens werd ontvangen. De sponsor liet drie vliegtuigjes boven Almelo vliegen met de teksten ‘Wij willen de derby! #VITNec‘, ‘Winnen dus vandaag!‘ en ‘Waterontharder ❤️ Vitesse’.

Daarmee sprak de hoofdsponsor van de Arnhemse eredivisionist de wens uit dat de Gelderse derby weer voor één keer in ere hersteld wordt, als halve finale om de KNVB-beker. Natuurlijk met slechts één doel: de Arnhemse winst op weg naar de finale in De Kuip.

Ze zeggen wel eens: ‘You love it or you hate it’  en dat was ook op deze actie van toepassing, zo viel op de social media te concluderen. De nodige enthousiaste reacties als ook een enkele afkeuringen. Dat Vitesse ogenschijnlijk de Nijmegenaren ‘steunt’ richting overwinning op de Venlonaren, viel her en der wat verkeerd. Overigens blijkt uit een poll van de Podcast Hotseknotsbegonia dat 80 procent van de Vitesse-supporters de Gelderse Derby wél als halve finale wil.

Hoe het kwartfinale duel Nec – VVV-Venlo ook verloopt, aan het eind van deze avond weten Vitesse-coach Thomas Letsch en zijn mannen wie 2,3 of 4 maart de tegenstander is van Vitesse in GelreDome. De KNVB zal een van de komende dagen de definitieve speeldatum bekend maken.

De Nijmegenaren moeten in Almelo ’thuis’ spelen tegen VVV-Venlo omdat zij vorige en deze week niet in staat waren om hun speelveld sneeuwvrij te maken. De veldverwarming, een van de eredivisienormen, doet het niet meer sinds ze gedegradeerd zijn naar de eerste divisie in 2017 en voor de inhuur van externe ketels ontbraken de financiële middelen.

Vanavond kijkt dus half Arnhem uit naar de kwart finale in de KNVB-beker om te zien wie de tegenstander van Vitesse wordt, de andere helft zal het een Ernemse zorg zijn.

(Credits WytzenH voor de foto)

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: WH - SV

Hoofdsponsor: