5 juli 2012 In de media

Genieten met selectie Vitesse bij G-trofee

Een traditie, dat mag de jaarlijkse Vitesse Menzis G-trofee inmiddels wel genoemd worden. Alweer voor de dertiende keer streden niet minder dan twintig teams van gezinsvervangende tehuizen en woonvoorzieningen uit heel Nederland om de Menzis Vitesse G-Trofee.
Even traditioneel is, dat ook de complete selectie en de technische staf aanwezig is op sportpark De Schuytgraaf. De spelers en enkele leden van de technische staf namen ook actief deel en sloten aan bij de diverse teams.

Voor trainer Fred Rutten was het de eerste keer, dat hij met ‘zijn’ selectie een dergelijk evenement meemaakte. ,,Ik juich dit soort dagen toe en je ziet hoe die gasten genieten van het feit, dat zij met Vitesse spelers kunnen en mogen spelen. Maar voor de spelers is dit ook een feest. Ook zij vinden het geweldig.”

Maar hoe leuk de dag ook is, Rutten blijft bovenal professional en heeft momenteel maar één doel voor ogen, de selectie zo snel mogelijk ‘klaarstomen’ voor de kwalificatiewedstrijden voor Europees voetbal tegen Lokomotiv Plovdiv op 19 en 26 juli aanstaande.

,,Daarom ben ik niet blij met het gekozen tijdstip. We moeten er de 19e al staan en presteren. Je mist nu toch een trainingsdag. Dat is niet kinderachtig. Wij zijn professionals en er wordt van ons het een en ander verwacht en dan is elk trainingsuur belangrijk. Maar nogmaals, ik hen niets tegen een dergelijke dag hoor, alleen tegen het gekozen tijdstip.”

‘Ik houd je in de gaten’
Dan mengt Rutten zich weer onder de deelnemers. Deelt schouderklopjes uit, schudt handen en geeft adviezen en hoop. In het bijzonder aan Edson, waarmee hij al snel een band heeft. De speler van het team ‘Jaqueline van der Walsingel’ uit Apeldoorn deelt de nieuwe Vitesse trainer mee dat hij goed bezig is en al veel heeft gescoord. Rutten hoort het glimlachend aan en beloofd de volgende wedstrijd te komen kijken.

Edson stelt hem niet teleur. Samen met Vitesse speler Brahim Darri legt hij de ene na de andere prachtige combinatie op de mat en scoort en passant ook nog twee keer. Trots stapt hij na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd op Rutten af. Wat volgt is een geanimeerd gesprek.

,,Hij was erg tevreden”, glundert hij. ,,Vond dat ik goed bezig was en dat hij mij in de gaten zal houden. Hij zij ook dat hij mij wel wilde ruilen voor Darri, maar dat was een grapje denk ik.” Toch maakten Ruttens woorden indruk op de balgoochelaar, die samen met zijn teamgenoten de show bleven stelen.

Spannende finale
Het was dan ook niet vreemd dat ‘zijn’ team de finale haalden. Daarin moesten zij het opnemen tegen ‘Dream Team SIZA’ met doelman Eloy Room in de gelederen. ,,We zijn nog ongeslagen, dus het ziet er goed uit voor ons", aldus Darri vlak voor de finale. Doelman Room was minder uitgesproken en ‘kroop’ met zijn Dreamteam snel in de rol van underdog.

Het bleek de juiste tactiek te zijn, want na een bloedstollend spannende finale, stonden Room en zijn maatjes na de 1-0 zege, uiteindelijk met de beker in handen. ,,Heel zuur", aldus Darri en smaakmaker Edson. ,,Maar het belangrijkst is dat iedereen vandaag echt heeft genoten en ik vind, dat alle teams zich winnaar mogen noemen."

De echte winnaars poseerden ondertussen met beker, medailles, Vitesse mascotte Vito en trainer Fred Rutten voor de kampioensfoto. Daarmee kwam er een einde aan een fantastische voetbaldag, waar door deelnemers, maar ook de Vitesse spelers nog lang en enthousiast over nagepraat zal worden.

HoogEnLaag

Hoofdsponsor: