21 april 2021 In de media

Gerrit-Jan Steenbergen, Penningmeester van de Supportersvereniging Vitesse, stelt zich voor

De komende weken willen wij jullie kennis laten maken met de bestuursleden van de Supportersvereniging Vitesse.

Dit keer: Gerrit-Jan Steenbergen, Penningmeester van de SV

Gerrit-Jan met zoon (links) en neef (rechts) gespot tijdens de Bekerfinale in 2017

Wie ben je?
Ik ben Gerrit-Jan Steenbergen, 55 jaar, geboren in Apeldoorn en momenteel woonachtig in Lunteren. Ik kom niet uit Arnhem maar het geel-zwart stroom hier in de buurt van Lunteren en omgeving in hoge mate. Overdag werk ik bij de grootste Health en Beauty Retailer van de wereld in de automatisering. Voor de corona reisde ik veel over de wereld en daar heb ik veel vrienden en collega’s warm gekregen voor Vitesse. Zo fietst regelmatig de vader van een collega in Vitesse shirt door de buiten wijken van New York.

Wat bindt jou met Vitesse en sinds wanneer?

In 1997 ben ik voor het eerst samen met mijn neef naar Nieuw Monnikenhuize geweest voor een oefenwedstrijd van Vitesse tegen Real Zaragoza. Ik was meteen verkocht aan de sfeer op de tribune en het voetbal zo dichtbij op het veld in Monnikenhuize. Meteen maar een seizoenkaart gekocht en me opgegeven als lid van de supportersvereniging. Een week later belde de toenmalige voorzitter van de SV of ik niet iets wilde doen met sponsors voor de SV. Sinds 1998 zit ik dan ook al in het bestuur en heb bijna alle functies wel een keer vervult als er tijdelijk iets moest worden opgepakt.

Waarom de SV en wat is je functie/rol?

Ik mag graag op de achtergrond zaken regelen en voor elkaar krijgen waardoor we als SV een solide bases hebben om zoveel mogelijk supporters te kunnen laten genieten van ons Vitesse. Zo hebben we nu een prachtige website en social media team, een geautomatiseerde ledenadministratie, goede sponsorcontracten en duidelijke afspraken met Vitesse met een goede vertegenwoordiging in het Stichtingsbestuur. Het meest ben ik trots op hoe we uiteindelijk bij gemeente en overige instanties ons eigen home hebben kunnen bouwen. En daarmee voor de toekomst een mooie markante plek hebben voor onze supporters.

Wat wil je bijdragen?

Als huidige penningmeester wil ik graag verder werken aan een gezonde financiële huishouding. We maken goede stappen met ons nieuwe kassasysteem dat gekoppeld is aan de financiële administratie. Daarmee kunnen we flexibeler inspringen op nieuwe trends en zorgen dat het voor onze supporters zo goedkoop mogelijk blijft voor een gezellig drankje voor en na de wedstrijd in het home. Een uitstekende bases waarin we hopelijk weer snel elkaar kunnen ontmoeten!

Lid worden van de SV? Meld je dan hier aan!

Vriend Tony in het door Gerrit-Jan ‘gedoneerde’ Vitesse-shirt in New York

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: