15 januari 2018 In de media

Gerrit Jan Steenbergen toegevoegd aan Stichtingsbestuur Vitesse

Gerrit Jan Steenbergen (51, foto rechts) neemt per direct het stokje over van Henk Parren als vertegenwoordiger van de Supportersvereniging Vitesse (SV) in het Stichtingsbestuur van Vitesse. Parren vulde zeven jaar die taak namens de SV in.
Het stichtingsbestuur bestaat uit een bestuurslid van de SV, een bestuurslid van Businessclub Vitesse-GelreDome (Albert van 't Blik)  en een onafhankelijk voorzitter. Zij zijn hoeder van het zogenaamde Golden Share van Vitesse, waarin clubnaam, -kleuren, de vestigingsplaats, speellocatie, shirt en logo zijn geborgd. Bovendien moeten ingrijpende wijzigingen in de organisatie en de statuten van Vitesse worden voorgelegd aan het stichtingsbestuur. Dit orgaan heeft tevens het recht om een commissaris van Vitesse te benoemen.

Gerrit Jan Steenbergen is sinds 2003 bestuurslid van de supportersvereniging, waar hij penningmeester is. Gerrit Jan heeft sinds de opening van GelreDome een seizoenkaart van de Theo Bos-tribune (Zuid) en bezocht voordien jarenlang stadion Monnikenhuize. “Ik ben als Vitesse-supporter trots dat ik deze rol mag invullen. Hoeder zijn van de cultuurwaarden van je club is heel bijzonder. Van Henk heb ik begrepen dat de leden van het Stichtingsbestuur Vitesse in breder verband binnen de club meedenken. Daar verheug ik mij erg op”.

Henk Parren (59, foto onder) neemt na ruim twaalf jaar bestuurslid te zijn geweest afscheid van zijn formele rol binnen de Supportersvereniging Vitesse. Parren gaat de functie van onafhankelijk voorzitter van het Stichtingsbestuur Vitesse invullen. De taak die sinds het aftreden van Gerrit Breeman, in augustus 2017, vacant was en gedurende die tijd al door Parren werd waargenomen.

Het gaat Henk Parren aan het hart om afscheid te nemen als bestuurslid van de SV. “Na twaalf jaar is het tijd voor een volgende generatie. Ik heb met ziel en zaligheid mijn bijdrage geleverd en, naast een paar pittige momenten, heel veel moois meegemaakt. Het doet ook een beetje zeer, maar er zijn nieuwe uitdagingen om deze bijzondere en mooie club Vitesse te dienen. Bovendien blijf ik mij als vrijwilliger voor de supportersvereniging inzetten”.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: