9 juni 2016 In de media

Gerry Hamstra naar sc Heerenveen

Gerry Hamstra stapt per 1 juli over naar sc Heerenveen, waar hij technisch manager wordt. De 45-jarige Hamstra was de afgelopen zeven seizoenen bij Vitesse werkzaam als hoofd Vitesse Voetbal Academie.
Hamstra was tussen 2007 en 2009 hoofdtrainer bij FC Emmen, voordat hij in de zomer van 2009 bij Vitesse begon. In zijn eerste seizoen in Arnhem combineerde hij zijn werkzaamheden als hoofd Vitesse Voetbal Academie met het trainerschap bij Vitesse O19. Met dat team werd hij direct kampioen. Later was hij voor drie seizoenen trainer van Jong Vitesse. Met dit beloftenteam won hij de KNVB beker.

Hamstra kijkt terug op zijn jaren bij Vitesse: "De afgelopen zeven seizoenen heb ik een geweldige ontwikkeling gezien bij Vitesse. In de loop der jaren hebben we kunnen investeren in de voetbalacademie. Investeren in bijvoorbeeld full time jeugdtrainers en goede faciliteiten, maar altijd stond de voetbalvisie van Vitesse centraal." Hamstra vervolgt: "Het afgelopen seizoen hebben vijf spelers uit de voetbalacademie hun debuut gemaakt in het eerste elftal. Ook schuiven komend seizoen een behoorlijk aantal jeugdspelers door naar de A-selectie. Met een hoop jeugdinternationals en de bekerwinst van O19 denk ik dat de club er goed op staat en klaar is voor een rooskleurige toekomst. Ik ben trots om voor Vitesse gewerkt te mogen hebben en vertrek met een dubbel gevoel, omdat ik zeven jaar met geweldige mensen bij een prachtige club heb samengewerkt. Tegelijkertijd heb ik ook veel zin in de nieuwe uitdaging bij Heerenveen. Ik blijf Vitesse met bijzondere interesse volgen."

Technisch directeur Mo Allach over Hamstra: "De afgelopen jaren heeft Gerry een belangrijke bijdrage gehad in de verdere professionalisering van de voetbalacademie. Mede dankzij Gerry is de voetbalacademie weer één van de toonaangevende jeugdopleidingen in Nederland. Het is niet voor niets dat de KNVB onze voetbalacademie als een officieel erkende ‘internationale jeugdopleiding’ heeft gecertificeerd. De voetbalvisie van Vitesse is ook in de voetbalacademie zorgvuldig doorgevoerd. Gerry heeft zich sterk ontwikkelend en wij zijn er trots op dat hij een volgende stap kan zetten in zijn carrière.”

Vitesse benut de komende periode om een geschikte opvolger te vinden. Tot die tijd neemt technisch directeur Allach de extra werkzaamheden op zich.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: