15 november 2016 In de media

Geslaagde Vitesse Academie visie avond

Gisteravond vond de, door de Supportersvereniging georganiseerde, Vitesse Academie Visie avond plaats op Papendal. Mo Allach, Edwin Petersen (hoofd voetbal academie) en Jan van Norel (inspanningsfysioloog) namen de aanwezigen mee in een rondleiding door de trainingsaccommodatie.
Mo Allach opende de avond door iedereen mee te nemen naar de persruimte om daar een presentatie te geven over het gebruik van Inmotio in relatie tot wedstrijden en trainingen. Echter liet de apparatuur het even afweten waardoor hij de supporters te woord stond die hun zorgen uitte over de huidige prestaties van het eerste elftal.

Toen de technische problemen verholpen waren kon de presentatie voortgezet worden en kreeg men een goed beeld over de technische snufjes die aanwezig zijn op het trainingscomplex en hoe die in de dagelijkse werkzaamheden gebruikt worden.

Vervolgens werd men meegenomen naar de gym waar Jan van Norel inzicht gaf in zijn werk als inspanningsfysioloog. Hier werd duidelijk dat er ontzettend gedetailleerd gewerkt wordt met de spelers op fysiek gebied. Alles wordt in kaart gebracht en op basis van die data wordt dan heel gericht getraind.
 


 

Hierna splitste de groep zich op en werden er diverse verblijven bekeken binnen het trainingscomplex. Erg leuk om dit als supporter eens te zien aangezien je hier normaliter niet kan komen.

Teruggekomen in de persruimte vertelde Mo Allach over de scouting en wat daar allemaal bij komt kijken. Hier werd ook een stuk software getoond wat door de Vitesse scouts wordt gebruikt en specifiek voor Vitesse is gebouwd. Hiermee heeft men een ontzettend uitgebreid en gedetailleerd overzicht van het complete scoutingsnetwerk binnen Vitesse. 

De avond werd afgesloten met een presentatie van Edwin Petersen over de Vitesse Academie en hoe men door de hele opleiding heen het Vitesse DNA implementeert.

Deze avond gaf een unieke kijk in de keuken van Vitesse en de Academie en dit werd door de aanwezige supporters als zeer leuk ervaren. Ieder ging dan ook tevreden huiswaarts.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: