24 november 2021 In de media

Gewaarschuwd Rennais heeft een wapen minder tegen Vitesse

Bruno Génésio is niet van plan donderdagavond veel reserves het veld op te sturen voor de wedstrijd tegen Vitesse. De Franse coach van Stade Rennais is op zijn hoede voor de Arnhemmers.

Vitesse ging eind september in de thuiswedstrijd tegen de subtopper uit de Ligue 1 met 1-2 onderuit, maar maakte in dat duel wel veel indruk op de Fransen. In ieder geval op Génésio, die woensdag tijdens zijn persconferentie de kracht van de ploeg van trainer Thomas Letsch besprak. ‘Ze hebben ons toen veel problemen bezorgd. Ik weet niet precies wat hun aanpak in de komende wedstrijd zal zijn, maar ik denk niet dat ze veel risico’s gaan nemen vroeg in de wedstrijd. Ze hebben veel snelheid en kwaliteit’, klonk het.

Génésio kondigde aan wijzigingen in zijn basisploeg te zullen gaan doorvoeren, maar zal waarschijnlijk niet veel sterkhouders sparen. Rennais hoopt zich donderdagavond in eigen huis te verzekeren van overwintering op het Europese podium. ‘We gaan het team niet volledig omgooien, want we willen winnen en in ons ritme blijven. We doen er alles aan om de huidige vorm vast te houden, ook al hebben we een druk programma’, zei de coach, die met zijn team al elf duels op rij niet heeft verloren.

In tien van de voorbije elf wedstrijden moest Rennais het ook nog doen zonder toptalent Jérémy Doku. De negentienjarige Belg maakte na een knieblessure zaterdag als invaller zijn rentree tegen Montpellier. Doku is nog niet fit genoeg om te starten tegen Vitesse, zo gaf Génésio toe. De trainer is voorzichtig met een van zijn grootste wapens en zal de tienvoudig Belgisch international in de komende wedstrijden ritme op laten doen met invalbeurten.

Zo hoeft Vitesse in een groot deel van de wedstrijd geen rekening te houden met de pijlsnelle dribbelaar Doku, maar dat maakt de uitdaging niet veel minder groot voor Letsch en co. Vitesse vecht tegen Rennais voor zijn laatste kans op overwintering.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: