16 oktober 2011 In de media

Geweld na voetbalwedstrijd NEC-Vitesse

Een grote groep NEC-supporters keerde zich na de verloren voetbalwedstrijd NEC-Vitesse tegen de politie. Daarbij werd massaal geweld gebruikt door de voetbalfans.
Vijf politiemensen raakten gewond. De politie hield twaalf supporters aan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Na de wedstrijd verlieten teleurgestelde NEC-aanhangers het Goffertstadion in Nijmegen. Eenmaal buiten keerde een aanzienlijke groep supporters zich tegen de politie. Er werd met stenen, stokken en dranghekken naar de aanwezige politiemensen gegooid. De Mobiele Eenheid en politie te paard voerden meerdere charges uit om het geweld te stoppen en de geweldplegers te verdrijven. Bij de ongeregeldheden raakten vijf politiemensen gewond; zij liepen diverse kneuzingen op. Ook enkele politiepaarden kregen stenen tegen zich aan en meerdere politieauto’s liepen schade op.
De politie hield tien personen aan voor openlijke geweldpleging. Alle tien zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld.

NEC-supporters beschadigden ook nog drie Vitesse-supportersbussen door er met stenen tegenaan te gooien. Hierbij raakte niemand gewond.

In het stadion verliep tot en met het einde van de wedstrijd alles rustig. Tijdens de wedstrijd hield de politie nog wel twee mensen aan voor het afsteken van vuurwerk.
Bij de ongeregeldheden raakten geen Vitesse-supporters gewond. Zij zijn allemaal veilig met bussen terug naar huis vervoerd. Inmiddels is rond het Goffertstadion in Nijmegen de rust geheel weergekeerd.

De politie gaat de tijdens en na de wedstrijd gemaakte videobeelden nauwkeurig bestuderen en verwacht, mede op basis daarvan, nog meer aanhoudingen te zullen verrichten.

Politie.nl

Hoofdsponsor: