21 september 2014 In de media

Gezamelijk eerbetoon Vitesse-supporters aan veteranen

Het Airborneduel Vitesse – sc Heerenveen was zaterdagavond op de tribunes van GelreDome een waar spektakel.
De Vitesse-supporters spanden zich gezamelijk in om van de Airborne-wedstrijd een mooie happening te maken.

In het supportershome vond een eerbetoon aan Johnny Peters, de onlangs overleden voorzitter van de Arnhem Veterans, plaats. Zijn portret kreeg een speciaal plekje en werd voorafgaand aan de Airborne-wedstrijd aan de familie van Johnny Peters aangeboden. Zij droegen het portret GelreDome binnen.

Op de Theo Bos/Zuid-tribune waren staanders te bewonderen en het grote Kashia salutes Johnny Peters-doek werd omhoog gehesen. Ook ging er een mooi fotodoek de tribune omhoog met foto's die de historische binding tussen Arnhem en de Airborne onderschrijven.

De Noord-tribune kleurde in de Airborne-kleuren maroon en blauw door honderden vlaggen. Op Oost werd het Pegasus-doek getoond.

De luchtmobiele brigade was met zes abseilers aanwezig. Zij daalden af van de Theo Bos-Tribune en de Noord-Tribune.

Een kwartier voor de wedstrijd gaf heel GelreDome het uit honderd veteranen en hun familie bestaande gezelschap een staande ovatie. Zij kwamen onder begeleiding van twee doedelzakspelers via de Oost-Zuid hoek het stadion binnen en kregen een prominent plaatsje voor op de Oost-tribune.

In de rust van de wedstrijd traden 120 doedelzakspelers van de Massed Pipes and Drums en tien highland dancers op.

Na afloop van het Airborne-duel Vitesse – sc Heerenveen (1-1) bezochten de veteranen en hun aanhang Supportershome Monnikenhuize. De Massed Pipes and Drums brachten hen nog een aubade.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: