18 september 2015 In de media

Gezamenlijk eerbetoon Gelderse-supporters aan veteranen

Zondag zullen de Arnhemse- en Doetinchemse-supporters tijdens de Airborne-wedstrijd Vitesse – de Graafschap een eerbetoon aan de veteranen brengen.
De jaarlijkse Airborne-wedstrijd staat zondag om 16.45 uur op het programma. Ook dit jaar worden veel Airborne-activiteiten ondernomen en heeft de Supportersvereniging Vitesse veteranen uitgenodigd om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.
 


 

Gezamenlijk eerbetoon
 
Zondag slaan de supporters van Vitesse en de Graafschap de handen ineen om een gezamenlijk eerbetoon aan de in GelreDome aanwezige veteranen en hun families te brengen. De de Graafschap-supporters hebben een groot spandoek gemaakt dat het uitvak in GelreDome zal sieren als eresaluut aan de veteranen. De Doetinchemse supporters worden in GelreDome ontvangen met gratis koffie en thee.

Airborne sfeer
 
De matchvisual van de wedstrijd is in Airborne stijl uitgevoerd. Vitessenaren die op de historische ‘V voor Vitesse’-foto staan en hun families zijn door de Supportersvereniging Vitesse en Vitesse uitgenodigd om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.
 
De Vitesse Vandaag, het wedstrijd programmablad, is in Airborne-stijl uitgebracht. In GelreDome zal op de wedstrijddag muziek uit de tijd van weleer klinken. Vitesse speelt in een speciaal Airborne-shirt.
 

Ga staan voor de veteranen
 
Vlak voor de wedstrijd zullen de aanwezige Airborne-veteranen, hun families en gastgezinnen, hun intocht in GelreDome maken, begeleid door leden van de Massed Pipes and Drums.
 
Op dat moment dalen abseilers van de Luchtmobiele Brigade vanaf de Theo Bos-tribune en Noord-tribune omlaag en brengen een militair saluut. Op de diverse tribunes worden traditionele en nieuwe sfeeracties getoond door Vitesse-supporters.
 

 
Tijdens de rust zal de Massed Pipes and Drumsband van The Royal British Legion, aangevuld met gastspelers uit het buitenland, een optreden verzorgen op het veld. Een delegatie van Vitesse en de burgemeester van Arnhem bezoekt op dat moment de veteranen op de Oost-tribune.
 

Bezoek het supportershome en ontmoet de veteranen
 
Na afloop van de wedstrijd bezoeken de veteranen, hun begeleiding en familie het Supportershome Monnikenhuize. Ook dit is een traditioneel gebeuren met veel interactie tussen supporters en veteranen, muziek uit die tijd, een aubade door de doedelzakspelers en tijdens het uitzwaaien vormen van een erehaag door Vitesse-supporters bij vertrek.

Uiteraard is het supportershome, zoals altijd, geopend voor iedereen gedurende twee uur voor en twee uur na de thuiswedstrijd.

Kom in je Airborne-kleuren!
 
We hopen dat u allen op 20 september de wedstrijd Vitesse-De Graafschap zult bezoeken zodat we de veteranen weer een onvergetelijke avond kunnen bezorgen. We roepen iedere supporter op om het stadion zoveel mogelijk in de Airborne-kleuren te bezoeken. Dus neem je shirt of sjaal mee als eerbetoon aan de veteranen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: