25 juli 2017 In de media

Gezamenlijk statement Vitesse-supporters gesteund door alle eredivisie SV’s

Op zaterdag 5 augustus wordt in Rotterdam de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal gespeeld tussen kampioen Feijenoord en bekerwinnaar Vitesse
Zoals bekend gemaakt zullen daar geen Vitesse-supporters bij aanwezig zijn. Er zal door de gezamenlijke supportersgroeperingen van Vitesse een protestactie in het uitvak van de Kuip gehouden worden. Deze actie wordt ondersteunt door de supportersverenigingen van alle in de eredivisie spelende clubs. 

Na de beslissing van de KNVB om in de toekomst de kampioen de thuisrechten te verlenen voor deze wedstrijd en zo de bekerwinnaar als bezoeker tot het uitvak te verdoemen is duidelijk geworden dat de oneerlijke kaartverdeling niet alleen dit jaar zal gelden. Zo ontvingen de Vitesse-supporters voor deze editie slechts 1200 kaarten en werd ook nog een verplichte buscombi opgelegd.  

De KNVB is volledig doof geweest voor de inspanningen van de club en Vitesse-supporters om tot een oplossing te komen en laat opnieuw zien de Nederlandse voetbalsupporter niet serieus te nemen. 

Omdat de onredelijke kaartverdeling toekomstig alle eredivisieclubs en haar supporters kunnen treffen als ze bekerwinnaar worden, hebben de supportersverenigingen van alle eredivisieclubs hun sympathie uitgesproken en zich solidair verklaard aan de protestactie van de Vitesse-supporters welke op 5 augustus in het uitvak in de Kuip zichtbaar zal zijn. 

De supportersverenigingen van alle eredivisieclubs slaan de handen ineen en maken op 5 augustus een gezamenlijk statement als symbolisch protest tegen deze onredelijke en oneerlijke gang van zaken. 

Namens alle supportersverenigingen van de eredivisie.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: