12 mei 2020 In de media

Gezamenlijke aanpak Eredivisieclubs niet gespeelde wedstrijden

We hebben elkaar helaas al een tijdje niet gezien. Lang hadden we de hoop dat we het seizoen onder verantwoorde condities konden hervatten. Helaas is het seizoen vanwege de coronamaatregelen alsnog vroegtijdig en abrupt beëindigd. Dat is voor iedereen een aderlating. We hadden met z’n allen niets liever gewild dan dat we tot het einde konden blijven strijden voor een plek in de UEFA Europa League.
Jammer genoeg heeft de actualiteit iedereen ingehaald. Tegen het coronavirus als nieuwe tegenstander kunnen en willen we niet spelen. De gezondheid van iedereen staat immers altijd bovenaan. Samen moeten we strijden tegen het coronavirus.

De coronacrisis raakt ons allemaal. We zijn met onze gedachten bij diegenen die geraakt zijn door of op zijn/haar manier vecht tegen het virus.

Als Vitesse-supporter heb jij één of meerdere thuiswedstrijd(en) moeten missen. Van veel supporters hebben we geluiden ontvangen, dat zij uit liefde voor geel-swert de club willen steunen en zullen afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming. Dat is voor de club een welkom signaal. Die steun kan Vitesse namelijk goed gebruiken. Want ook de club wordt hard geraakt door deze crisis.

Afhankelijk van de verschillende scenario’s komt de schade als gevolg van de (maatregelen omtrent de) coronacrisis voor onze club naar verwachting neer op miljoenen euro’s. We hopen daarom dan ook dat een meerderheid van onze supporters ervoor kiest om de club te steunen. Voor degenen die toch gebruik willen maken van deze handreiking, lees je hieronder de mogelijkheden. Deze aanpak is in nauwe samenwerking opgesteld met de Eredivisie CV en mede betaald voetbalclubs.

Algemeen directeur Pascal van Wijk over de situatie: “We bevinden ons in een hele moeilijke tijd. De crisis treft ons allemaal en ook de club wordt hard geraakt. Het is absoluut geen prettige periode. Als club werken we er keihard aan om ons zo goed mogelijk door deze crisis te slaan. We moeten met z’n allen de schouders eronder zetten. Alle mogelijke steun is daarbij van harte welkom.”

Supporters hebben tot en met 15 juni 2020 de tijd om hun eventuele keuze door te geven. Indien je jouw keuze niet of niet tijdig schriftelijk aan Vitesse hebt doorgegeven, wordt ervan uitgegaan dat je kiest voor optie 1: het steunen van de club en het afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming.

Seizoenkaarthouders
Voor onze meest trouwe supporters zijn dit de opties.

Optie 1
Je club steunen in deze moeilijke en onvoorspelbare tijden en afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming.

Optie 2
Een persoonlijke voucher die jou in komend of daaropvolgend seizoen toegang geeft tot alle mogelijke voor het publiek toegankelijke thuiswedstrijden van Vitesse in de KNVB Beker. Of een voucher waarmee je vier extra tickets ontvangt voor het publiek toegankelijke niet-topwedstrijden van Vitesse die plaatsvinden in GelreDome.

Noot:
De voucher kan tot uiterlijk twee jaar na de uitgiftedatum worden ingewisseld. Indien je alsnog wenst te kiezen voor een geldelijke tegemoetkoming, dan is dit mogelijk vanaf elf maanden na de uitgiftedatum van de voucher tot uiterlijk een jaar na de uitgiftedatum. Let op: indien je kiest voor de bekerwedstrijden, moet je na bekendmaking van het bekerschema je keuze doorgeven of je komend seizoen of het seizoen daarna de voucher wenst te benutten.

Losse kaartverkoop
Voor supporters die al niet-zakelijke tribunekaarten hadden gekocht voor één van de resterende thuiswedstrijden zijn dit de mogelijkheden.

Optie 1
Je club steunen in deze moeilijke en onvoorspelbare tijden en afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming.

Optie 2
Een persoonlijke voucher waarmee je een vergelijkbare voor het publiek toegankelijke wedstrijd (dat wil zeggen niet-topwedstrijd) die plaatsvindt kan bezoeken.

Noot:
De voucher kan tot uiterlijk twee jaar na de uitgiftedatum worden ingewisseld. Indien je alsnog wenst te kiezen voor een geldelijke tegemoetkoming, dan is dit mogelijk vanaf elf maanden na de uitgiftedatum van de voucher tot uiterlijk een jaar na de uitgiftedatum.

Abonnementhouder? Kijk voor meer informatie op Vitesse.nl/tegemoetkoming
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: