17 januari 2012 In de media

Gezellig druk bij de SV Nieuwjaarsreceptie

Ruim hondervijftig Vitesse-supporters bezochten maandagavond Supportershome Monnikenhuize. De Supportersvereniging Vitesse bestond op de dag af twintig jaar. De nieuwjaarsreceptie was de start van een jubileumjaar dat op verschillende momenten in 2012 gevierd zal worden en zijn hoogtepunt tijdens het Slotfeest 2012 zal kennen.

SV-voorzitter Stef ten Thij wenste iedereen een fantastisch geel-zwart jaar in goede gezondheid. Vervolgens verzocht hij om een minuut stilte voor alle supporters die ons onlangs en het afgelopen jaar zijn ontvallen.

Na de indrukwekkende stilte bedankte hij alle vrijwilligers voor hun inzet, gedurende het afgelopen jaar.  "De SV probeert de belangen van álle supporters te behartigen en zijn graag bereid om in gesprek te gaan. We zijn altijd rondom wedstrijden te vinden in het supportershome en anders is een mailtje snel gestuurd," aldus Stef ten Thij.

Hij sprak van een goed jaar voor de SV. Het supportershome was drukker dan ooit en wij zijn trots dat we dezelfde, zeer vriendelijke, prijsstelling hebben kunnen handhaven als in voorgaande jaren." Stef roemde de opkomst tijdens de eerste training, die gehouden werd op een supportersvriendelijke dag waar de SV zich hard voor had gemaakt en het feit dat de SV de prijzen voor uitwedstrijden nauwelijks hoefden te verhogen door het afsluiten van een goed sponsorcontract.

Stef noemde de kritiekpunten die richting de club waren geuit over de spelerspresentatie tijdens de Fandag, de gebrekkige communicatie en informatie naar de supporters tijdens de transferperiode en het gesprek met Merab Jordania over het functioneren en profileren van toenmalig trainer Ferrer. Een van de SV-hoogtepunten van 2012 was Airborne-wedstrijd met het bezoek aan de wedstrijd en supportershome door een grote groep veteranen. 

Ten Thij prees John v.d. Brom voor het feit dat hij heel geel-zwart Arnhem bij elkaar had gebracht en dat de Vitesse-supporters weer trots zijn op de mooiste club van Nederland. "Niemand komt hier meer zomaar even punten ophalen. De ambities voor 2012 zijn duidelijk: We gaan Europa in!" aldus Ten Thij.

De SV-voorzitter beschreef een klein stukje historie van de vereniging. "Zoals u weet bestaat de SV vandaag 20 jaar. Precies twintig jaar geleden kwam er een eind aan meer dan een jaar van voorbereiding bij mensen thuis en in café de Oude Velper. Al snel was er de wens zelf reizen naar uitwedstrijden te organiseren en het busvervoer te laten begeleiden door vrijwilligers van de SV. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. 

Toen het GelreDome gebouwd werd, was er de uitnodiging voor een delegatie van de SV om een presentatie bij te wonen van de architect over de kleurstelling van de tribunes. De kleurenspecialist had bedacht dat de kleuren rood, zwart en groen wel leuk stonden bij elkaar. Karel Aalbers was hier ook wel enthousiast over. U zult begrijpen dat dit kleurenschema, na wat uitleg van de SV aan Karel, snel van de baan was.

Voor de opening van GelreDome wilde de SV een geschenk aanbieden aan de club. Het moesten geel-zwarte netten worden. De KNVB wilde hiervoor geen toestemming geven, maar de UEFA voorzag ons van de nodige informatie en regelgeving waardoor het toch mogelijk werd om met de gekleurde netten te spelen. En zoals het gaat met alles wat goed is, is dit nog steeds zo. Er zijn nog vele mooie verhalen te vertellen over de historie van de SV, maar de mensen die er vanaf het eerste uur bij waren kunnen dit veel beter dan ik."

De vele aanwezigen ontvingen een pen met inscriptie waarvan het eerste exemplaar aan het eerste erelid van de SV, Henk van Arnhem, werd uitgereikt.

Tot slot stond Stef ten Thij stil bij de ziekte van Theo Bos. "De SV, de Aftrap en RFA hebben de handen ineen geslagen voor een mooie ondersteuningsactie voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd Vitesse-NEK aanstaande zondag. Er zal een megadoek voor de Zuid-tribune worden opgehesen en tijdens de vierde minuut hopen we met een vol GelreDome Theo aan te moedigen in zijn zware strijd. Ik vraag u nu vast hieraan mee te werken. Wij wensen Theo veel kracht en moed toe. Wij zullen ten alle tijden voor hem en zijn familie klaar staan."

Klik HIER voor de video van VitesseTV

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: