23 januari 2011 In de media

Gezellige SV Nieuwjaarsreceptie

De Supportersvereniging Vitesse stond voor een lastige keus. Begin januari de SV Nieuwjaarsreceptie houden zonder Vitesse- spelers of wachten tot na de oefentrip in Belek.

Supportersvereniging Vitesse voorzitter a.i. Henk Parren wenste de aanwezige Vitesse-supporters een gezond, gelukkig en vooral sportief succesvol geel-zwart 2011 toe.
Hij stelde dat Vitesse ook Vitesse moet blijven. Een grotere organisatie, een nieuwe trainingsaccommodatie en nieuwe spelers zijn belangrijk om stappen vooruit te kunnen maken. 

‘Wat hoort bij onze club? Arnhem, geel en zwart en uiteraard voetbal. Datgene wat ons allemaal verbind. Maar ook: samen in de bus naar een uitwedstrijd, samen lekker nuilen aan de rand van het trainingsveld, op de foto met de trainer, sfeer maken rond de wedstrijd, activiteiten samen met de helden. Dat is óók de club!’

Henk Parren wees Vitesse er op dat al deze dingen voor Vitesse-supporters net zo belangrijk zijn als het goede voetbal dat ze willen zien. Natuurlijk willen de Vitesse-supporters ooit kampioen worden, maar niet tot elke prijs en een club op afstand.

Vitesse-trainer Albert Ferrer bedankte de supporters voor hun trouw. Hij vertelde een goed trainingskamp in Belek te hebben gehad en blij te zijn met de nieuwe aanwinsten. Hij sprak de verwachting uit dat er nog een spits aan de selectie wordt toegevoegd.

Albert Ferrer gaf aan dat het nog een tijd zou duren voor het elftal op elkaar ingespeeld zou zijn, maar stelde dat er snel betere resultaten zouden worden behaald en dat Vitesse zal stijgen op de ranglijst. Vitesse-eigenaar Merab Jordania had zich vlak voor de receptie afgemeld omdat hij, samen met technisch directeur Ted van Leeuwen, onderweg was naar het buitenland in verband met een transfer.

De Supportersvereniging Vitesse nam afscheid van SV-bestuursleden Niels van der Graaff en Ralph Gerritsen. Niels blijft aan de SV verbonden als hoofdredacteur van het SV magazine Zwart op Geel. Voorzitter Ralph Gerritsen nam begin januari in verband met persoonlijke omstandigheden het besluit om zijn taken en bevoegdheden neer te leggen. Beiden werden bedankt voor hun bestuurlijke inzet voor de SV.

Ook Vitesse-supporter en oud-raad van commissarissenlid Henk-Jan Donderwinkel werd in het zonnetje gezet. Hij werd geroemd om zijn laagdrempeligheid, persoonlijke aandacht voor de supporters, inzet voor het spreekrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen voor de SV in naam van de supporters, transparante manier van overleg voeren en loyaliteit aan de club. Twee jaar geleden hing er op de Zuid-tribune een spandoek met de tekst ‘Henk-Jan for president’ om zijn populariteit onder de Vitesse-supporters te benadrukken.

De Vitesse-Kerstquiz winnaars Wim Bouwman en Rob Dijkers ontvingen hun prijzen, een Vitesse cadeaupakket.

  

 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: