31 augustus 2010 In de media

Ghanees Kingston dicht bij akkoord met Vitesse

Laryea Kingston is waarschijnlijk de volgende nieuweling bij Vitesse. Naast de Ghanees houden de Arnhemmers hoop op Gill Swerts én Miralem Sulejmani.


Kingston zit sinds zijn vertrek bij Heart of Midlothian zonder club speelde en kan daardoor door Vitesse transfervrij worden ingelijfd. De 29-jarige Ghanees moet invulling geven aan een van de offensieve vacatures die de Arnhemse club nog heeft.

De voormalig international kan zowel als vleugelspeler als als aanvallende middenvelder uit de voeten. Voordat hij bij Heart of Midlothian terecht kwam, speelde Kingston voor onder meer het Israëlische Hapoel Tel Aviv en Krylia Sovetov uit Rusland. Door een schorsing miste hij deelname aan het WK in Duitsland in 2006.

Eigenaar Merab Jordania rekent er bovendien nog altijd op dat Sulejmani (21) naar Vitesse komt. De onderhandelingen bevinden zich echter in een minder ver gevorderd stadium dan die rond Kingston.

Hoewel Ajax-trainer Martin Jol zondag aangaf dat er niet meer te spreken valt over een overgang van de aanvaller, lopen de contacten tussen beide clubs nog altijd. Sulejmani zou zijn zinnen hebben gezet op een overgang naar Arnhem, mede doordat Nemanja Matic en Slobodan Rajkovic, zijn teamgenoten bij Jong Servië, hem proberen over te halen.

Gill Swerts (28) is in beeld om de verdediging van Vitesse te komen versterken. De rechtsback, die eerder drie jaar onder contract stond in Arnhem, is overbodig geworden bij AZ. Zelf heeft de Belg aangegeven wel open te staan voor een terugkeer naar Gelredome.

(Note: De redactie benadrukt dat het bij deze berichtgeving gaat om een onbevestigd gerucht. Het is pas feitelijk, als Vitesse een dergelijke transfer zelf meldt)

VI

Hoofdsponsor: