11 april 2011 In de media

Giorgi ‘Gio’ Chanturia eindelijk Vitessenaar

Op maandagochtend 11 april, de dag van zijn achttiende verjaardag, heeft Gio Chanturia om 11.00 uur een contract voor drie jaar bij Vitesse getekend. Hiermee is aan een lange periode van wachten een einde gekomen. Vitesse bedong tevens een optie voor nog eens twee jaar. Het contract gaat in op 1 juli aanstaande.

De Georgische Chanturia wordt gezien als één van de grote talenten in Europa. Sinds september 2010 doorliep de linksbenige flankspeler meerdere stageperiodes bij Vitesse. Dit omdat de regelgeving voorschrijft dat spelers van buiten de EU tenminste achttien jaar moeten zijn voordat zij in Nederland een werkvergunning kunnen krijgen.

Chanturia speelde in zijn vaderland voor FC Saburtalo. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor FC Barcelona. Chanturia maakt structureel deel uit van de Georgische selecties Onder 19 en Onder 21.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Gio is jong, zeer getalenteerd en avontuurlijk. Een publieksspeler pur sang. Aan het lange wachten is eindelijk een einde gekomen: Gio is nu officieel Vitesse-speler.”

Video contractondertekening Gio Chanturia

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: