28 februari 2015 In de media

Glenn Helder geeft clinic aan enthousiaste supporters

De discussie onder supporters, wel of geen trommels op de tribune om de gezongen Vitesse-liederen te ondersteunen, was aanleiding voor de Supportersvereniging Vitesse (SV) om een poll uit te schrijven.
Zo’n 2000 supporters brachten hun stem uit en 60% gaf aan de trommels weer terug te willen op de tribune. De SV organiseerde een trommel-clinic voor geïnteresseerde aspirant trommelaars, om een vervolg te geven aan deze supporterswens. Vrijdagavond 27 februari vond deze clinic, onder leiding van oud Vitesse-speler en professioneel percussionist Glenn Helder, plaats in het Supportershome Monnikenhuize.
 

Een bevlogen Glenn Helder had zes enthousiaste aspirant trommelaars onder zijn hoede. Met maatoefeningen en samen trommelen werd er geoefend en aan ritme geschaafd. De nadruk lag op het ondersteunend zijn van trommelen bij gezangen en sfeer op de tribune. Zoals Glenn opmerkte: ‘Een trommel heeft een eentonig geluid en kan daardoor dominant aanwezig zijn’.

Naast de zes deelnemers kwamen een 40-tal toeschouwers op deze clinic af om dit mee te maken. Opmerkelijk was het grote aantal mensen van de pers die deze avond erbij wilden zijn. Fox Sports, Radio NPO1, RTV Gelderland, De Gelderlander, Vitesse TV en natuurlijk een reporter en fotograaf van ons eigen magazine Zwart op Geel waren aanwezig.
 

Er waren nog meer verzoeken uit de pers om hierbij aanwezig te kunnen zijn, maar zoals Paul Koster, bestuurslid van de SV, opmerkte: ‘Het moet geen mediacircus worden, de nadruk moet liggen op de deelnemers die willen leren trommelen’.

Nadat Glenn zijn workshop trommelen had afgerond met een kleine demonstratie van zijn drumvaardigheden, stond hij alle pers te woord. Na het vertrek van Glenn en alle pers bleven enkele trommelaars nog spontaan een tijd samen oefenen om het ritme er goed in te krijgen.
 

Zaterdag 28 februari begeleidt Glenn Helder de trommelaars op de Theo Bos-tribune tijdens de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle. Voor de cusisten komen er herhaaltrainingen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: