26 februari 2017 In de media

Goede generale Vitesse

Vitesse heeft een goede generale repetitie afgewerkt voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi van komende woensdag. De Arnhemmers wonnen in Deventer met 3-1 van Go Ahead Eagles.
De formatie van Henk Fraser werkte op het slechte veld in de Adelaarshorst niet zijn beste wedstrijd van het seizoen af, maar schreef het wel drie uiterst belangrijke punten bij in de strijd om Europees voetbal. Nadat zaterdag FC Utrecht en SC Heerenveen al wonnen, kwam Vitesse door de zege weer op de gedeelde zesde plaats.

Antonia gevaarlijk
De thuisclub stichtte het eerste uur het meeste gevaar. Met name rechtsbuiten Jarchinio Antonia was een plaag voor de Arnhemse defensie, maar zijn ploeggenoten wisten zich geen raad met Antonia's voorzetten. De grootste kans was voor Sam Hendriks, maar de spits kopte (weliswaar gehinderd) via de grond over.
De spits van Vitesse, Ricky van Wolfswinkel, liet aan de andere kant zien wél over torinstinct te beschikken. Na een hoekschop belandde de bal via Kelvin Leerdam bij Van Wolfswinkel, die Xandro Schenk slim aftroefde en vervolgens de 0-1 achter Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed tikte. Vijf minuten na rust tilde Navarone Foor de marge naar twee, toen de linksbuiten goed voorbereidend werk van Milot Rashica met een bekeken schot bekroonde.

Room geblesseerd
Tegenvaller voor Fraser was het uitvallen van doelman Eloy Room, die een kwartier voor tijd met een liesblessure van het veld moest. Met het inbrengen van Leon de Kogel probeerde Hans de Koning nog wel een slotoffensief te ontketenen, maar de beslissende goal viel aan de andere kant. Rashica besloot een snelle passeerbeweging met een rake knal in de kruising. De tegentreffer van Daniel Crowley, waarbij invaller-goalie Michael Tørnes niet vrijuit ging, kwam te laat.

Go Ahead profiteert door de verliesbeurt niet van de nederlagen van Excelsior en Roda JC en blijft zestiende.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: