19 maart 2021 In de media

Letsch: ‘Goede serie voorzetten aanstaande zondag’

In speelronde 27 van de Eredivisie treffen de Arnhemmers Willem II, de nummer 16 op de ranglijst. Het wordt de derde confrontatie tussen beide ploegen, na twee eerdere duels in Tilburg. ‘We zijn weer met een goede serie bezig. Laten we die zondag voortzetten.’

In de eerste seizoenshelft speelde Vitesse al tweemaal in Tilburg. In competitieverband werd met 3-1 gewonnen en in de TOTO KNVB Beker boekte de ploeg een 2-0 zege. In beide wedstrijden werden de Tilburgers nog geleid door Adri Koster. Inmiddels staat Zjelko Petrovic voor de groep. Onder zijn leiding speelde de ploeg tot dusver 7 wedstrijden: 3x winst, 2x gelijkspel en 2x verlies (doelsaldo 9 – 14). Met nog 8 wedstrijden te gaan is lijfsbehoud hét credo in Tilburg. De winst afgelopen week in eigen huis vs sc Heerenveen (3-1) en een ongeslagen reeks van inmiddels 4 duels geeft aan dat Willem II op de goede weg is.

De Arnhemmers daarentegen hebben wederom een overwinning nodig om bij de bovenste ploegen in de buurt te blijven. Aanstaande zondag moet de ploeg het zonder de geschorsten Riechedley Bazoer en Thomas Bruns doen. Enzo Cornelisse lijkt na zijn prima optreden tegen AZ opnieuw te starten. Thomas Letsch daarover: “Ook Tomas Hajek is een optie. Enzo is wel meer te vergelijken met Riechedley en is daarom wel zijn logische vervanger voor zondag.”

Enzo Cornelisse lijkt dus op weg naar zijn tweede basisplaats en kijkt er naar uit om weer te mogen spelen. “Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Willem II doet het goed de laatste weken, maar wij spelen thuis en moeten laten zien dat we de betere ploeg zijn.” De jonge verdediger maakte in de wedstrijd tegen AZ een uitstekende indruk en liet zien rust uit te stralen aan de bal. “Ik doe geen gekke dingen en probeer zoveel mogelijk de juiste keuzes te maken. Daarnaast probeer ik vertrouwen uit te stralen en te voetballen zoals ik ook in andere elftallen hebben gedaan. Tegen wie ik dan speel, maakt mij niet uit. Ik doe gewoon mijn eigen ding.”

Oussama Tannane en Matus Bero daarentegen keren terug van een schorsing. “We zijn er inmiddels aan gewend dat er schorsingen zijn en jongens terugkeren. Gelukkig hebben we goede vervangers, dat bleek vorige week ook weer”, aldus Letsch, die aangeeft dat het tegen Willem II geen eenvoudige opdracht wordt. “Willem II geeft niet op blijkt uit de resultaten die geboekt worden. Er zit ook voldoende kwaliteit in de ploeg, zeker voorin. Daar moeten we beducht op zijn. Aan de andere kant, we hebben ze twee keer verslagen in Tilburg en in ons eigen stadion zijn we moeilijk te verslaan. Daar moeten we op voortborduren.”

Vitesse en Willem II trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in GelreDome. Het duel is live te volgen via ESPN.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: