15 juni 2012 In de media

Goedhart nieuwe clubarts Vitesse

Vitesse heeft Edwin Goedhart benoemd tot Hoofd Medische Zaken. Goedhart (48) is tot 1 juli werkzaam bij Ajax.
Goedhart wordt verantwoordelijk voor alle medische zaken binnen de club, zowel bij de senioren als junioren.

Als clubarts neemt Goedhart de plaats in van Leo Heere. Vitesse kijkt wel naar een mogelijkheid Heere, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert, bij de club te blijven betrekken.

Eerder haalde Vitesse al fysiotherapeut Jos Kortekaas terug van Ajax, als opvolger van Han van den Berg, die na 17 jaar een andere uitdaging zocht.

Ook wordt Terry Peters aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Peters is afkomstig van NOC*NSF en verantwoordelijk voor de loop- en coördinatietrainingen. Hij werkte op parttime basis al voor de Vitesse/AGOVV Voetbalacademie. Nu komt hij in full time dienst bij de A-selectie.

Edwin Goedhart is een grote naam in de sportgeneeskunde. Zijn eerste ervaringen deed hij op bij HFC Haarlem, werkte vervolgens zes jaar als Hoofd Medische Staf voor Ajax, werd in 2008 benoemd bij AZ, maar keerde na een jaar Alkmaar weer terug naar Amsterdam.

Als huisarts is Casper Alferink aan Vitesse verbonden.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is verguld met de komst van Goedhart. “Edwin heeft een grote reputatie met zeer ruime internationale ervaring. Omdat Leo Heere binnen afzienbare tijd met pensioen gaat, zochten we iemand die een nieuwe medische strategie bij zowel de senioren als de academie kan implementeren. We zijn als club op allerlei fronten in de groei, Edwin heeft een soortgelijk proces bij AZ meegemaakt. Hij kent het traject en het niveau waarnaar wij toe willen groeien.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: