9 augustus 2018 In de media

Goedkoopste doelpunten bij Ajax en Vitesse

Fans van Ajax en Vitesse krijgen de komende voetbaljaargang waarschijnlijk de meeste doelpunten voor hun geld.
Met 228 euro voor de goedkoopste seizoenkaart en 2,6 thuisdoelpunt per wedstrijd in de laatste vijf jaar, is de Amsterdamse club ’consumentenkampioen’ van de Eredivisie. Eén goal in de Johan Cruijff ArenA kost 5,16 euro.

De rood-witten worden op de voet gevolgd door Vitesse, blijkt uit berekeningen van deze krant. De goedkoopste seizoenkaart voor de Gelredome kost dit seizoen 179 euro, en het gemiddeld aantal thuisgoals in Arhmem lag de laatste vijf seizoenen op 1,93 per wedstrijd en kost 5,46 euro.

De seizoenskaarten bij Heracles Almelo en ADO Den Haag zijn in absolute zin de goedkoopste, maar die twee clubs komen niet verder dan anderhalve thuisgoal per wedstrijd.

De twee resterende clubs in de traditionele top drie, PSV en Feyenoord, komen elk tot 2,4 doelpunt per wedstrijd in eigen huis. De goedkoopste seizoenkaarten zijn daar alleen veel duurder dan bij Ajax, en dus komen de Rotterdammers en de Eindhovenaren allebei ver boven de zes euro per thuisdoelpunt uit.

Hoe duur is jouw club? Klik hier als je de grafiek niet (goed) kunt zien.
 

De doelpunten zijn het duurst bij Excelsior. Een seizoenskaart bij de Kralingers kost 225 euro – slechts drie tientjes minder dan bij ’grote broer’ Feyenoord – maar op de tribunes van het Van Donge & De Roo Stadion kon de afgelopen jaren maar 1,3 keer per wedstrijd worden gejuicht. Bij VVV-Venlo kost een thuisgoal (1,1 per wedstrijd) 9,74 euro.

Ook degradatiekandidaten NAC, De Graafschap en Willem II geven hun supporters, met meer dan 8 euro per doelpunt, weinig waar voor hun geld.

Seizoenkaarten zijn dit jaar 1,33% duurder geworden, meldde Business Insider onlangs. Wie maar een paar wedstrijden wil bezoeken, is met losse kaarten goedkoper uit. Die zijn dit seizoen gemiddeld 1,31% minder duur geworden.

In een eerdere versie van dit (Red. TG-)artikel werden door een technische fout Heracles Almelo en ADO Den Haag als goedkoopsten uitgeroepen. Dat bleek niet te kloppen. Onze excuses.
 

TG / Grafiek TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: