5 juli 2018 In de media

Gong tekent vierjarig contract

Hilary Gong is al de achtste versterking voor Vitesse. De 19-jarige Nigeriaanse buitenspeler komt over van AS Trencin en heeft voor vier seizoenen getekend.
Gong maakte in april 2017 zijn debuut voor het Slowaakse AS Trencin. Gong speelde afgelopen seizoen 38 officiële duels, was goed voor twaalf assists en scoorde in totaal twaalf keer, waaronder twee keer in de voorronde van de UEFA Europa League. De Nigeriaanse vleugelaanvaller speelde voorheen bij Golden Boot Soccer Academy in Nigeria.

Gong over zijn overstap: “Het verhaal van Vitesse sprak mij erg aan. Ze hebben mij vaak bekeken en wisten precies waar mijn kwaliteiten liggen. De Eredivisie staat bekend als een competitie waarin jonge speler volop de kansen krijgen. Ik hoop mij snel aan te passen aan de nieuwe omgeving om vervolgens de ware Hilary Gong te laten zien.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Hilary is een razendsnelle buitenspeler die op beide flanken kan spelen. We hadden hem al langer op onze radar staan. Hij heeft heel veel potentie. En ondanks dat hij nog jong is, heeft hij het heel goed gedaan bij AS Trencin. Ondanks interesse van een hoop andere clubs heeft Hilary bewust voor Vitesse gekozen.”

 

Al eerder kwamen Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter, Matus Bero en Danilho Doekhie naar Arnhem.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: