14 april 2010 In de media

Gorter: “Leuke duels met kamergenoot Büttner”

Bij Vitesse – NAC Breda deed zich dinsdag een interessant schouwspel voor: Alexander Büttner en Donny Gorter die telkens de duels met elkaar opzochten. Het bleek een wedstrijd in een wedstrijd, die onbeslist bleef.

Beide heren kregen tijdens het duel tussen Vitesse en NAC (1-1) geel en geen van beide heren ging met drie punten in de tas naar huis. “We hebben hier een punt gestolen.” 
 
Kamergenoten in Toulon
Constant was er in de eerste helft de confrontatie tussen Büttner en Gorter. “Het waren inderdaad leuke duels tussen ons. Ik ken Alexander van het toernooi in Toulon, waar we met een jeugdelftal van Oranje aan deelnamen. Daar sliep ik bij hem op de kamer en zodoende hebben we elkaar leren kennen”, zei Gorter tegenover Goal.com.

Het tweetal vocht heftige duels uit en volgens scheidsrechter Roelof Luinge ging het er af en toe te hard aan toe. “Het is jammer dat de scheidsrechter er soms zo tegenaan kijkt en wij allebei geel kregen. Ik wist dat Büttner elke keer heel kort op me zou zitten, want het is een fel iemand. We zijn in het veld hetzelfde soort spelers.”

Gestolen punt
“Ik wist vooraf natuurlijk ook dat Büttner altijd diep speelt. Wij wisten niet op de juiste momenten de druk op te voeren, waardoor we dus terug moesten. Daardoor kon ik minder aanvallend spelen”, analyseerde Gorter in het vervolg van het vraaggesprek. “Het ging verkeerd bij de overgang van het middenveld naar de aanval en daarom kon Vitesse ons in de achteruit zetten.”

“We stelen hier dan ook zeker een punt. Want eerlijk is eerlijk: Vitesse domineerde dit duel en had het meest recht op de drie punten. Maar dat is natuurlijk ook weer voetbal. Als het 1-0 blijft kan er van alles gebeuren. We namen ook veel risico’s en speelden alles-of-niets-voetbal in de slotfase. Dat is makkelijker voetballen en dan valt het doelpunt ook nog.”

Goal.com

Hoofdsponsor: