29 november 2014 In de media

Gouden wissel helpt Go Ahead aan punt bij Vitesse

Vitesse leek na een uur spelen op rozen te zitten tegen Go Ahead Eagles, maar de bezoekers kwamen in de Gelredome terug tot 2-2.
Vitesse kent vooralsnog geen lekker seizoen. De ploeg van Peter Bosz stond voorafgaand aan het duel op de twaalfde plek van de Eredivisie met vijftien punten. De bezoekers uit Decenter stonden daar één puntje achter. De wedstrijd was overigens de duizendste van Vitesse in de Eredivisie; een mooi moment dus om weer ees drie punten te pakken.

Vrije trap Vejinovic

Het spel van de thuisploeg was voor rust alleraardigst. Echter ontbrak het de Arnhemmers in scherpte in de laatste pass, zodat er niet veel gevaar voor het doel van Mickey van der Hart werd gesticht. Vlak voor rust bracht Marko Vejinovic daar verandering in.

De middenvelder nam na veertig minuten spelen een vrije trap van ruim 25 meter en deze leek een makkelijke prooi voor Van der Hart. De doelman stapte echter de verkeerde kant op en er leek tevens een zwabber aan Vejinovic' inzet te zitten, zodat de twee ploegen met 1-0 gingen rusten.

Go Ahead komt terug

Na de pauze verdubbelde Vitesse de score, toen Davy Pröpper een goede kans kreeg. Het schot van Pröpper was echter matig, maar zijn inzet belandde in de voeten van Abiola Dauda, die vervolgens koeltjes afdrukte. Go Ahead deed snel iets terug en kwam via een prima goal van Alex Schalk op 2-1. Bij deze treffer ging Vitesse-verdediger Rochdi Achenteh kinderlijk in de fout.

Ondanks aardige kansen van Vitesse om het duel te beslissen, kwam Go Ahead op gelijke hoogte. Foeke Booy had Lesley de Sa en Mawouna Amevor laten invallen en uitgerekend deze twee waren betrokken bij de gelijkmaker. De Sa gaf vanaf links een goede voorzet, die door Amevor bij de tweede paal tegendraads werd ingekopt. Een domper dus voor Vitesse, dat nog altijd geen afstand neemt van de onderste ploegen.