23 februari 2014 In de media

Gouden wissels Bosz bezorgen Vitesse winst

Vitesse heeft voor het eerst in zes wedstrijden weer eens gewonnen. In Arnhem werd RKC Waalwijk met 3-1 verslagen. De thuisploeg speelde een zwakke eerste helft, maar een dubbele wissel in de rust van trainer Peter Bosz zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd.
Na vier minuten was het de thuisploeg die voor het eerste doelgevaar zorgde. Zakaria Labyad verzond een goede pass vanaf het middenveld, waarna Davy Pröpper een overstapje maakte en Mike Havenaar voorlangs schoot. Ruim tien minuten later was diezelfde Havenaar opnieuw dichtbij de openingstreffer. De Japanse Nederlander omspeelde RKC-doelman Jan Seda, maar wist niet tot een schot te komen.

In de daaropvolgende counter was het voor RKC direct raak. Kenny van Hoevelen gaf de bal richting Romeo Castelen, die als gelegenheidsspits acteerde. Evander Sno zette Kenny Anderson vrij voor de goal en middels een geplaatst schot liet hij Piet Velthuizen kansloos. Vitesse reageerde in eerste instantie goed op de tegengoal. Rechtsbuiten Bertrand Traoré, die door Bosz als vervanger van Renato Ibarra was aangesteld, maakte een goede actie aan de rechterkant en kapte zijn directe tegenstander Rémy Amieux uit. Vervolgens haalde hij met links verwoestend uit, maar zag zijn schot naast gaan.

Bosz probeerde na de theepauze door middel van een dubbele wissel het tij te keren: Ibarra werd ingebracht voor Traoré en Valeri Qazaishvili verving de zwak spelende aanvoerder Guram Kashia. Waar Havenaar voor de rust tweemaal het net niet wist te vinden, was hij kort na de hervatting wél trefzeker. Linksback Rochdi Achenteh, die debuteerde voor de Arnhemmers, gaf een panklare voorzet op Havenaar. De spits kwam voor Prince-Désir Gouano en werkte de bal achter Seda. De wissels van Bosz hielpen overduidelijk: kort na de 1-1 kwam Vitesse via Qazaishvili op voorsprong. De Georgiër maakte een mooie schijnbeweging en schoot met links prachtig raak.

RKC antwoordde en was in de persoon van Van Hoevelen dichtbij de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte de Belg maar net naast de goal van Velthuizen. Na driekwart wedstrijd gooide Christian Atsu het duel in het slot. Na een perfecte hakbal van Pröpper kwam de bal bij Ibarra, die zijn schot geblokt zag worden. Atsu pikte de bal vervolgens op en hij schoot de bal strak achter de kansloze Seda. Vervolgens speelde het team van Bosz de wedstrijd makkelijk uit en doet het goede zaken op de ranglijst. Voor RKC blijft het moeilijk: de ploeg van Erwin Koeman heeft slechts vier punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade.

Scoreverloop:
0-1 (14') Kenny Anderson
1-1 (50’) Mike Havenaar
2-1 (52’) Valeri Qazaishvili
3-1 (68’) Christian Atsu
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: