17 november 2016 In de media

Goudse wethouder wil meer kaarten voor bekerwedstrijd Vitesse vs Jodan Boys

Jodan Boys en heel sportminnend Gouda kijken uit naar de achtste finales van de landelijke KNVB Beker waarin de Goudse hoofdklasser uitkomt tegen eredivisionist Vitesse.
De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 14 december. Dat is pas over een maand, maar iedereen heeft het er over en leeft er naar toe. Zo ook de Goudse politici.

Er zullen veel Gouwenaar in de bus stappen om de plaatselijke voetbalclub van dichtbij te steunen. Zo ook de burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda. En zeker ook veel raadsleden. Zo hebben ze te kennen gegeven. Er was één probleempje: de wedstrijd wordt op woensdag 14 december gespeeld en op die dag stond er een raadsvergadering gepland. De Goudse politici zijn vervolgens bij elkaar te rade gegaan en hebben de raadsvergadering van woensdag 14 december verplaatst. En dat is ook zeker een unicum.

Gisteren werd bekend dat de 1500 kaarten voor het bezoekersvak al binnen vijf uur waren uitverkocht. Jodan Boys kreeg ook nog 400 kaarten voor elders in het stadion. Die zijn bedoeld voor sponsoren en genodigden van de Goudse zaterdaghoofdklasser. En voor de Goudse burgemeester, wethouders en raadsleden.

Gezien het enthousiasme en de snelle verkoop en uitverkoop van de kaarten, verwacht Jodan Boys dat er veel meer Goudse supporter naar Arnhem mee willen. In het stadion van Vitesse passen ongeveer 20.000 supporters. Jodan Boys heeft nu een verzoek bij Vitesse neergelegd om meer plaatsen voor de Goudse supporters vrij te geven. De club krijgt daarbij steun vanuit een onverwachte hoek. Jan-Willem van Gelder, de Goudse sportwethouder, zou graag zien dat Jodan Boys meer kaarten krijgt voor het bekerduel bij Vitesse, zo blijkt uit zijn Twitter-bericht. ‘Op verzoek Jodan Boys extra kaarten bepleit bij collega bestuurders in Arnhem. Supporters Gouda moeten spelers naar winst kunnen roepen!’, aldus de wethouder op Twitter.
 

GoedsDagblad / Foto’s SV – Twitter JvG

Hoofdsponsor: