5 januari 2012 In de media

Gras verjaagt Vitesse van trainingsveld

Een tegenslag voor Vitesse op het trainingskamp in Cyprus: een grasziekte heeft een van de twee oefenterreinen van de Arnhemse ploeg dusdanig aangetast, dat trainer John van den Brom en zijn mannen er niet op kunnen trainen.

Vitesse maakt tijdens de trainingsstage gebruik van de velden van de club Pareklishia. De ochtendtraining heeft plaats in het kleine, maar sfeervolle stadion van de derdedivisionist en in de namiddag hoopte Vitesse terecht te kunnen op het trainingsveld van Pareklishia. Echter, door een ziekte in het gras is dat oefenveld onbespeelbaar. Uitwijken naar het stadion kan niet op de door Vitesse gewenste tijd, aangezien er dan al een ander team staat te ballen.

En dus moet Van den Brom puzzelen met zijn programma voor het trainingskamp. Waarschijnlijk gaat de tweede dagelijkse repetitie van vijf uur naar half vier in het stadion. Niet ideaal voor de spreiding van de dagelijkse bezigheden. Bovendien is het veld in het stadion niet van topkwaliteit.

Vitesse’s technisch directeur Ted van Leeuwen wilde donderdag echter geen halszaak maken van de veldenproblematiek. ,,Dat trainingsveld schijnt dood te zijn’’, stelde hij droogjes. ,,Het weer is goed, het veld kan beter. Je hebt altijd te maken met noodgevallen. Die lossen zich dan ook wel weer op.’’

Lees verder

Gelderlander

Hoofdsponsor: