18 juli 2016 In de media

Grasmat GelreDome voldoet aan nieuwe KNVB-eis

De KNVB stelt per 1 augustus nieuwe voorwaarden aan de grasvelden in de Eredivisie.
In alle stadions moeten komend seizoen de velden 105 meter lang zijn en 68 meter breed, iets waar niet alle clubs aan voldoen. Vitesse wel.

Het technisch platform van de KNVB, met daarin onder meer de technisch manager, coaches en de Eredivisie CV, hebben deze beslissing genomen. Zij vinden dat er gelijkheid moet komen in de omstandigheden en daarom moet iedere Eredivisie-club zorgen voor een veld van deze afmetingen.

ADO Den Haag, Ajax, AZ, Feyenoord, FC Groningen, PSV, FC Twente, Roda JC Kerkrade en Vitesse voldeden al aan de gestelde voorwaarden. De andere clubs hebben al dan niet serieuze maatregelen moeten treffen om de KNVB tevreden te stellen. Zo moest sc Heerenveen het veld één meter inkorten, waar PEC Zwolle en NEC een te breed veld hadden.

Clubs als Excelsior en Willem II moesten het veld juist vergroten. Overigens geldt de maatregel niet voor de Jupiler League en lagere divisies.

Ondanks het streven naar gelijke omstandigheden mogen wel de zes kunstgrasvelden in de Eredivisie blijven liggen. 'Naar de invloed van kunstgras is wel gekeken. Maar effecten op bijvoorbeeld balaannames, duels, scoringskansen en de ontwikkeling van spelers en teams, blijken nu nog niet uit de statistieken. Wel geeft zeventig procent van de spelers en coaches de voorkeur aan natuurgras. We gaan daar nog verder in duiken,' aldus Jelle Goes van de KNVB.
 

SN -Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: