3 april 2010 In de media

Gravenbeek in de basis

Giovanni Gravenbeek staat vanavond voor de eerste keer in de basisopstelling van Vitesse, dat FC Groningen ontvangt.
De 21- jarige Gravenbeek vervangt rechtsback Paul Verhaegh, die net als Nicky Hofs een wedstrijd schorsing uitzit. Gravenbeek speelde tot dusver vier keer in de hoofd­macht.

De voetballer uit Utrecht kwam bij die gelegenheden, allemaal eerder dit seizoen, telkens als invaller binnen de lijnen.

Verhaegh en Hofs liepen de verplichte pauze op in het eerste deel van het tweeluik met Feyenoord, op 20 maart. Doordat de gele kaarten uit die wedstrijd pas gingen tellen nadat de partij was uitgespeeld (afgelopen woensdag), waren bei­de spelers afgelopen zaterdag nog wel speelgerechtigd in de cruciale, gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II (2-1).

De plek van Hofs wordt ingenomen door Santi Kolk, die tegen Willem II als invaller de winnende treffer scoorde. Calvin Jong-A-Pin is weer fit, waardoor Kevin van Diermen uit het elftal verdwijnt. Vitesse- trainer Theo Bos heeft de 17-jarige middenvelder Marko van Ginkel aan de selectie toegevoegd. Bos kan niet beschikken over de geblesseerden Dalibor Stevanovic ( buikspier, heel kleine kans dat hij toch bij selectie zit), Sinan Kaloglu ( knie) en Rog­ier Molhoek (enkel).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: