29 maart 2010 In de media

Greene: Ik weet zeker dat Piets vader naar hem kijkt

Serginho Greene (foto) scoorde zaterdagavond de gelijkmaker voor Vitesse in de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Willem II (2-1 winst). Daarna omhelsde de middenvelder Piet Velthuizen.

De doelman van de Arnhemmers bracht eerder op de dag zijn dinsdag overleden vader naar z’n laatste rustplaats. Hij besloot toch te keepen, als eresaluut aan de man die hem op aarde zette en zijn grootste fan was. Na het laatste fluitsignaal kwamen alle emoties er uit.

“Ik heb het zelf ook meegemaakt; niemand kan je troosten op zo’n moment,” zegt Greene, die jaren terug zijn vader verloor. “Ik had een goede band met mijn vader en ik heb gehoord dat Piet dat ook had. Piet heeft nu pijn, dat is normaal. Ik heb die pijn vlak voor de wedstrijd tegen Willem II een beetje proberen weg te nemen door te zeggen dat ik aan hem denk. Ik weet gewoon zeker dat zijn vader van boven naar hem kijkt. Dat-ie ervoor zorgt dat Piet het goed doet.”

Greene looft de manier waarop Velthuizen met zijn verdriet omgaat. “Piet heeft er, ondanks alles, voor gezorgd dat wij ons redelijk normaal op onze wedstrijd konden voorbereiden. Voor zover hij kon heeft hij gewoon getraind. Hij had ook thuis kunnen blijven, dat zou heel normaal zijn geweest in zijn situatie. Maar voor hem was dit nou eenmaal dé manier om het te verwerken. En ons heeft het ook goed gedaan. Ik denk dat Piet met zijn prestatie tegen Willem II heeft laten zien dat-ie mentaal héél sterk is. Maar mocht-ie toch hulp nodig hebben, dan zal ik er zeker voor hem zijn. Wij zijn een team, dan moet je elkaar steunen. Zeker in deze situatie.”

Sportweek

Hoofdsponsor: