5 april 2010 In de media

Greene neemt geen genoegen meer met gelijkspel

Voor Serginho Greene was zaterdagavond bij Vitesse een speciale rol weggelegd. De verdedigende middenvelder werd als het ware als centrumverdediger ingezet tegen FC Groningen en maakte een goede indruk. Met Greene won Vitesse verdiend met 3-0 van de noorderlingen. “Een punt is niet meer genoeg”, aldus de speler.
De hoofdpersoon: “Het is top dat we winnen van Groningen. Jammer dat we bij Feyenoord afgelopen woensdag niet een puntje uit het vuur sleepten. We waren tegen Groningen goed fel en wonnen veel duels. We hadden een duidelijk overwicht en uiteindelijk wonnen we verdiend.”

“Zij speelden met twee diepe spitsen en ik kwam tussen de centrale verdedigers van ons te spelen. Ik was een beetje aan het zweven. Soms stond ik meer achterin en soms meer naar voren. Het was een gewaagde speelstijl, maar thuis moet dat kunnen. Een punt is immers ook niet meer genoeg, vind ik.”

Vitesse onwaardig
Door de overwinning lijken de Arnhemmers zo goed als veilig. “We doen het nu erg goed. Van Willem II wisten we te winnen en van Feyenoord verloren we door standaardsituaties. We moeten onszelf echter niet gaan overschatten, want we weten dat we laag staan. Daarom moeten we constant scherp blijven.”

Met die instelling kan Vitesse ook volgend seizoen beter presteren. “Vitesse is een grote club en volgend seizoen moet het zeker anders. Waar we nu staan is Vitesse onwaardig. Daar moet verandering in komen. Maar eerst gaan we proberen om dit seizoen tot een goed einde te brengen.”

Goal

Hoofdsponsor: