26 februari 2010 In de media

Groep wil focus leggen op AZ en kijkt niet terug

Vitesse speelt zaterdagavond in eigen huis tegen AZ. In GelreDome kan het vaak spoken getuige de goede wedstrijden tegen PSV en FC Twente. “Ik wil ditmaal graag eens aan de goede kant van de score staan.

De cijfers logen er vorige week om. De 4-0 nederlaag tegen Ajax was niet geflatteerd en had hoger kunnen uitvallen. Natuurlijk was het verlies een deceptie, maar Theo Bos kon de uitslag al snel goed relativeren. "Met Vitesse ben ik enkele keren vierde geworden en in die seizoenen gingen ook wij er wel eens met dezelfde cijfers er vanaf in Amsterdam. Dan trof je een zeer goed Ajax en kon je doen wat je wilde doen, maar het hielp allemaal niets. Dat overkwam ons ook vorige week."

De hoofdtrainer vervolgt: "Kijk naar FC Twente afgelopen donderdag tegen Werder Bremen. Ook zij hebben in het eerste half uur niets in te brengen en staan ineens met 3-0 achter. Uiteindelijk wordt het 4-1, maar ook in die wedstrijd is het al snel beslist. Met de groep heb ik met name ons eerste half uur uitvoerig met beelden nabesproken. Daaruit blijkt dat we vooral in het doordekken verkeerde keuzes hebben gemaakt. In de trainingen hebben we daar deze week veel aandacht aan geschonken. Ook al lijkt het voor de buitenwacht misschien niet altijd zo, maar deze groep wil het maximale er uit halen." 

Vitesse speelt zaterdagavond in eigen huis tegen AZ. In GelreDome kan het vaak spoken getuige de goede wedstrijden tegen PSV en FC Twente. "Ik wil ditmaal graag eens aan de goede kant van de score staan.PSV en FC Twente waren prima wedstrijden van onze kant, maar als je niet wint is het altijd teleurstellend. De kansen benutten is ook een kwaliteit, dat klopt, maar wij hebben die kwaliteit ook in huis. Om snel weer naar boven te kijken moet het er echter wel uit komen."

Rogier Molhoek, Sinan Kaloglu en Wiljan Pluim ontbreken wegens blessures. Onur Kaya trainde donderdag en vrijdag weer volledig mee en lijkt fit te zijn voor het duel met de regerend landskampioen. 

Zaterdag 27 februari 2010
19.45 uur, GelreDome

VRIJE VERKOOP, kassa’s vanaf 17.45 uur geopend!

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: