12 december 2014 In de media

Groningen-uit traditioneel lastig duel

Voor Vitesse staat traditioneel een lastige uitwedstrijd voor de boeg. Zondagmiddag speelt het in de Euroborg tegen FC Groningen. Daarin moet Peter Bosz twee spelers missen door een schorsing en trainde Arnold Kruiswijk vrijdag voor het eerst pas weer mee met de groep.
"Davy Pröpper en Wallace zijn er inderdaad niet bij", aldus Bosz vrijdag na de training. "We hebben al wel een idee hoe we die posities gaan invullen. De spelers weten dat nog niet. Door de regen hebben we niet op gras kunnen trainen, maar zijn uitgeweken naar het kunstgrasveld. Elf tegen elf staat voor zaterdag op het programma. Dan wordt meer duidelijk."

Tegenstander FC Groningen is met een prima serie bezig, beaamt ook Bosz. "FC Groningen is een lastige uitwedstrijd. Niet alleen zondag, maar eigenlijk elk seizoen wel. Voor iedere ploeg. Dit jaar vind ik ze meer naar voren voetballen. Of dat zondag ook gebeurt weet ik niet, maar daar gaan we wel van uit. Dat deden ze bijvoorbeeld in Enschede tegen FC Twente ook. Daar speelden ze erg goed en wonnen verdiend."

FC Groningen heeft thuis nog niet verloren. Het won van Ajax (2-0), Heracles (3-1) en NAC Breda (1-0) en speelde gelijk tegen onder meer PSV (1-1) en sc Heerenveen (1-1).

Naast de twee schorsingen is doelman Piet Velthuizen nog altijd herstellende van zijn blessure. Verdediger Arnold Kruiswijk stond vrijdag voor het eerst deze week op het trainingsveld. "Arnold is weliswaar terug, maar we moeten zijn reactie nog afwachten. Of hij zondag kan spelen, hangt af van zijn inzetbaarheid zaterdag tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen FC Groningen."

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: