19 november 2017 In de media

Groningen verslaat Vitesse en heeft weer lucht

FC Groningen heeft de eerste overwinning sinds 24 september te pakken. De geplaagde noorderlingen zetten voor eigen publiek Vitesse opzij.
Groningen zit al enkele weken in de spreekwoordelijke hoek waarin de klappen vallen en ook tegen Vitesse leek het een teleurstellende middag te worden. Thomas Bruns volleerde een schot op doel dat voorlangs was gegaan, maar in een poging uit te verdedigen schoot Kasper Larsen de bal op knullige wijze in eigen doel: 0-1.

Met die stand gingen beide teams ook rusten, dus moest Groningen na rust op zoek naar de gelijkmaker. Ritsu Doan was dicht bij met een poging op de paal. Daarna hielp Vitesse de Groningers een handje. Fankaty Dabo wilde de bal terugspelen op de debuterende keeper Jeroen Houwen, maar dat ging helemaal mis. Dabo raakte de bal te hard, waardoor die met een boog van grote afstand in eigen doel ging.

Larsen leek vervolgens de schlemiel van de wedstrijd te worden toen hij ook nog de penalty veroorzaakte waaruit Tim Matavz 1-2 maakte. Groningen deed echter snel iets terug via Oussama Idrissi. De gastheer pakte uiteindelijk de punten dankzij een fraaie volley van Mimoun Mahi en de 4-2 van Tom van Weert in het laatste kwartier. Groningen krijgt daardoor wat lucht en het stijgt naar de dertiende plaats. Vitesse zakt naar plaats zes.

Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: