15 april 2011 In de media

Groningen zo goed als fit naar Arnhem

FC Groningen speelt zaterdagavond in Arnhem in de 31ste speelronde van de Eredivisie tegen Vitesse. Trainer Pieter Huistra heeft nagenoeg beschikking over een complete selectie.
Koen van de Laak en Gonzalo Garcia ontbreken nog.

Nu de cruciale fase van de competitie aanbreekt, een goed gegeven voor Huistra: “Bij de selectie keren Luciano da Silva en Maikel Kieftenbeld terug van schorsingen en ook Petter Andersson is er weer bij. Zo hebben we volop keuzes te maken. Er zijn andere ploegen in deze fase van het jaar die er minder voor staan dan wij.”

Om mee te blijven doen om de vierde plek en directe plaatsing voor Europees voetbal, moet FC Groningen een flinke eindsprint inzetten. “Om aanspraak te maken op die plek verwacht ik in de laatste vier duels dat we nog negen of tien punten moeten pakken. De achtste plek is bijna veiliggesteld. Het leuke aan de competitie is dat op dit moment iedere ploeg nog ergens voor speelt.”

Kort blikte Huistra nog even terug op het duel met Ajax: “In de tweede helft kon het beide kanten op en deze keer viel het de verkeerde kant op. Ik heb wel het gevoel dat iedereen weer steeds beter in zijn vel komt te zitten. We zijn klaar voor het laatste gedeelte van de competitie en hopen naar onze topvorm toe te groeien.”

Tegenstander is Vitesse: “Een ploeg die toch steeds beter gaat draaien, maar nog niet helemaal veilig is. Ze spelen 4-4-2 met een ruit op het middenveld en beschikken over goede spelers. We moeten proberen de beginfase van het aftasten van de tegenstander zo kort mogelijk te houden en snel aan ons eigen spel toe te komen. Het is altijd weer zaak eerst verdedigend goed te staan, maar van daaruit ook in balbezit in de goede positie te komen.”

FC Groningen

Hoofdsponsor: