13 juli 2019 In de media

Grot: “Man, ik heb er hartstikke veel zin in!”

Jay-Roy Grot was uit beeld geraakt. Hij kwijnde weg op het tweede niveau van Engeland bij Leeds United. Grot wil zijn voetbalcarrière bij Vitesse een nieuwe impuls geven.
De geboren Arnhemmer komt hij thuis, bij zijn familie. Dat werd in zijn directe omgeving met gejuich en trots ontvangen.
 
Hij maakte zijn droomtransfer in de zomer van 2017. “De transfer ging supersnel. Donderdag was het eerste contact, zaterdag maakte ik mijn debuut voor United, een grote club. Ik kon nog net opzoeken waar Leeds in Engeland nu precies lag. Ik voelde me fantastisch, '' laat Grot in de Gelderlander optekenen.
 
Maar als het succes uitblijft dan slaat de eenzaamheid toe. “Ik was daar helemaal alleen. Er komt uiteindelijk als prof in het buitenland veel op je af. Mentaal was dat een aanslag. De taal was niet het probleem. Op de training was Engels al de voertaal. Leeds United was ook goed voor me.''
 
Zij stagnerende carrière was reden voor Grot om vorig jaar het huuravontuur naar VVV-Venlo aan te gaan. Hij had er een mooi seizoen en viel op met zijn imposante lijf, snelheid, verwoestend schot en goede wedstrijd mentaliteit. Op die manier speelde hij zich bij Vitesse in de kijker.
 
Na afloop van zijn huurperiode in Venlo informeerde Vitesse of hij naar Arnhem wilde komen. Jay-Roy Grot is een geboren Arnhemmer. Als pupil ooit begonnen bij Vitesse 1892. Het maakte zijn familie dolenthousiast. “Mijn broer Raymile begon zo ongeveer te juichen. Hij vindt dit supervet. Supergaaf. Mijn moeder had kippenvel. Vitesse krijgt er op de training een delegatie toeschouwers bij. En ik heb volop kaarten nodig voor de thuiswedstrijden. Iedereen is blij. Iedereen is trots.''
 
Grot ziet zijn toekomst helder. “Ik wil stappen maken als voetballer. Ik ben nu buiten beeld bij Leeds. Maar in mijn hart heb ik geen afscheid genomen van de club. Ik heb ook geen moment spijt van United. Ik ben er als mens heel veel wijzer geworden. Ik ben jong. Ik moet geduld hebben. Ik kan de Championship aan.”
 
Over zijn avontuur bij Vitesse is hij heel duidelijk. “Bij Vitesse ligt nu de prioriteit. Het doel is hartstikke helder. Vitesse moet volgend seizoen Europa in. Daarvoor ben ik terug in Arnhem. Man, ik heb er hartstikke veel zin in.''

image
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: