8 december 2018 In de media

Grotenberg: ‘wachten op een kans en die afmaken’

Jong Vitesse neemt het zaterdagavond in eigen huis op vs SVV Scheveningen. Op Papendal wordt er om 18.00 uur afgetrapt. In gesprek met trainer Joseph Oosting en verdediger Mats Grotenberg blikt Vitesse TV vooruit op dit duel.
Vorige week ging Jong Vitesse met 4-1 onderuit bij koploper AFC. “Als je met 4-1 verliest denk je dat het kansloos was, maar dat was het niet. We komen 1-0 voor en dan moeten we de 2-0 en 3-0 maken. Dat doen we niet, waardoor zij in de wedstrijd komen. Dan blijkt dat ze gewoon een goede ploeg hebben en dan ga je eraf met 4-1. Dat vind ik heel erg zuur”, analyseert Oosting.

Kansen
Grotenbreg deelt de mening van zijn oefenmeester. “Als je de kansen krijgt op nog een doelpunt, denk je ze op de rug te hebben liggen. Zij zijn het niet gewend om achter te staan. Vanaf het moment dat het gelijk werd ging het alleen maar minder”, vult hij aan.
 
Eigen spel
Zaterdag wacht Scheveningen, dat met tien punten op de zestiende plek staat. “We moeten gewoon ons eigen spel spelen. Alleen moeten we nu de kansen afmaken. We creëren er genoeg, maar dan moet het raak zijn. Ook verdedigend moeten we goed staan, want in sommige wedstrijden gaven we de goals te makkelijk weg”, luidt het devies van Grotenbreg.

Geduld
Oosting weet op welke punten Jong Vitesse toe kan slaan. “Het is een ploeg die heel georganiseerd verdedigt en sterk is in de omschakeling. Wij moeten ervoor zorgen dat zij die counter niet kunnen plaatsen”, aldus Oosting, die bijval krijgt van Grotenbreg. “Ik verwacht een stroeve pot tegen een verdedigende ploeg. Zij kunnen een aardige muur optrekken achterin. Wij moeten zorgen dat we geduldig blijven, wachten op een kans en die afmaken”, besluit hij.

Tickets
Tickets voor dit duel zijn op de wedstrijddag te koop aan de kassa. Jeugd t/m 16 jaar betaalt 4,- euro, volwassenen 8,- euro. Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart gratis naar binnen. Op Papendal wordt er zaterdag om 18.00 uur afgetrapt.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: