1 december 2018 In de media

Guram Kashia is benoemd tot Zilveren Vitessenaar

Guram Kashia is tijdens de rust van Vitesse vs FC Emmen benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Captain Kashia speelde acht jaar in het geel-zwart en groeide uit tot een clubicoon.
Kashia vertrok afgelopen zomer na acht seizoenen het geel-zwart te hebben gedragen. Met 244 duels in de Eredivisie, veertien duels in de UEFA Europa League, twintig bekerwedstrijden, dertien play-off wedstrijden en het duel om de Johan Cruijff Schaal is Kashia van ongekende betekenis geweest voor de club. Zijn strijdlust, doelpunten op belangrijke momenten, betrokkenheid bij Airborne en karakter maakte de 31-jarige verdediger populair bij de achterban. 

Kashia groeide in de loop der jaren uit tot een echt boegbeeld. Als aanvoerder ging hij niet alleen altijd voorop in de strijd, maar toonde hij zich ook altijd een trotse Vitessenaar. In voor- en tegenspoed droeg Kashia de waarden van Vitesse uit. Kashia, een geboren Georgiër maar vooral ook een echte Vitessenaar. Eén van ons. Altijd maakte Kashia tijd vrij voor supporters. Zowel binnen als buiten het veld is Kashia een voorbeeld voor velen. Kashia ademt Vitesse. Kashia heeft een geel-swert hart.

De onderscheiding als Zilveren Vitessenaar wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de club. Vaak betreft het vrijwilligers of andere functionarissen. Met de benoeming tot Zilveren Vitessenaar schaart Kashia zich in een illuster rijtje oud-spelers. Onder meer de voormalige spelers Ben Hofs, Edward Sturing, John van den Brom en Theo Janssen hebben ook de zilveren speld ontvangen.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: