23 februari 2014 In de media

Guram Kashia gefrustreerd na wissel

Guram Kashia deelde in de zwakke eerste helft van Vitesse in de malaise. Trainer Peter Bosz besloot zijn aanvoerder te wisselen. De Georgiër begreep daar weinig van.
'Vraag het de trainer. Hij beslist. Ik weet niet waarom ik naar de kant moest. Ik begrijp dit niet', bromde Kashia direct na afloop van de 3-1 zege op RKC Waalwijk.

Vervolgens beende Kashia onmiddelijk Gelredome uit en vertrok boos naar huis. 'Het probleem zat in het initiatief van achteruit', stelde Bosz later op de persconferentie. 'Maar het lag niet aan Guram. Dat is zo'n onzin. Het ligt aan het team. Maar we moesten deze harde ingreep doen vonden we.'

Bosz haalde Marko Vejinovic een linie terug en posteerde hem naast Van der Heijden. Vitesse bouwde direct beter op en boog binnen zes minuten de achterstand om in een 2-1 voorsprong. 'Vejinovic kan met de bal aan de voet het midden in dribbelen. Kashia is meer een passer', verklaarde Bosz zijn besluit.

Vitesse stelde na rust orde op zaken. 'Het gaat om vertrouwen. Dat was terug. Je zag weer het voetbal van voor de winterstop met goede combinaties en kansen die we dan krijgen', aldus Bosz.