3 februari 2014 In de media

Guram Kashia: ‘Er is nog niets beslist’

Vitesse speelde gis­teravond in Rotterdam met 1-1 ge­lijk tegen Feyenoord. Koploper Ajax verzuimde (uitduel met FC Utrecht) om verder uit te lopen op de achtervolgers, maar Vitesse-aan­voerder Guram Kashia maakt zich geen zorgen
„Er is nog niets be­slist. Wij krijgen Ajax nog in Arn­hem en spelen ook nog de topper tegen FC Twente. Ajax moet nog naar De Kuip. De eredivisie is hartstikke spannend.”

Kashia heeft vrede met het gelijk­spel tegen de Rotterdammers. Vo­rig jaar verloor hij met Vitesse kansloos in de Kuip: 2-0. „Ik kan prima leven met het gelijkspel, maar ik vind het geen goede uit­slag voor ons. Want we verliezen wel twee punten.”

Kashia miste vanwege een schor­sing de derby met NEC (1-1) vori­ge week. Gisteren was hij direct weer belangrijk voor Vitesse. De Georgiër maakte na de pauze de gelijkmaker met het hoofd. „Ik was zo blij. Ik schreeuwde mijn naam. Kashiaaa. Dat sloeg natuur­lijk nergens op, maar ik was door het dolle heen. Dan ben ik weer even een kind. Als ik op de trai­ning scoor, roep ik ook wel eens Van Persie of Benzema. Omdat ik dat mooie voetballers vind. Ik ben een beetje gek.”

De baard van Kashia begint al­weer serieus te groeien. Na de ne­derlaag tegen Roda JC (beker, 3-1) scheerde hij zich voor het laatst. „Ik maak daar een spel van. Ik laat hem nu weer minimaal tot dins­dag staan. Dan wacht in GelreDo­me AZ.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: