18 september 2010 In de media

Guram Kashia maakt debuut voor Vitesse

Guram Kashia heeft in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn debuut gemaakt voor Vitesse. Frank van der Struijk viel tijdens de warming-up geblesseerd uit (liesblessure, red.) en dat zorgde ervoor dat Guram Kashia eerder dan verwacht zijn debuut mocht maken in het geel-zwart.


Kashia werd verrast dat hij vanaf het begin mocht spelen. “Ik hoorde in de warming-up van de coach dat ik moest spelen, omdat Frank van der Struijk geblesseerd afhaakte. Ik was een klein beetje nerveus, maar ik denk dat het wel goed ging”, zei Kashia na afloop.

Guram Kashia speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen NAC. Vrijwel alle duels werden gewonnen door de snelle en fysiek sterke Georgiër. “Dit is mijn werk, ik ben een verdediger. Mijn favoriete positie? Ik ben meer een centrale verdediger. Daar speel ik beter. Maar ik speel waar de coach mij neerzet. De trainer beslist”, aldus Guram Kashia over zijn spel.

Theo Bos was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld in het resultaat, maar over Kashia was hij tevreden. “Guram moest Frank van der Struijk vlak voor de wedstrijd vervangen. Dat heeft hij uitstekend gedaan. In het begin was het wat onwennig, maar toen hij eenmaal in de wedstrijd zat ging het prima. Daar ben ik absoluut blij mee. Het is eigenlijk een centrale verdediger, maar hij kan ook prima als rechtsback voetballen. Voor beide posities komt hij in aanmerking”, aldus Theo Bos direct na afloop van de wedstrijd over Guram Kashia.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: