1 juli 2024 In de media

Guus Franke en Coley Parry sluiten akkoord, documenten ingediend bij de KNVB

Waar Vitesse eerder vandaag communiceerde over het stuklopen van de onderhandelingen tussen Franke en Parry, is er vanavond toch een definitief akkoord bereikt. Inmiddels heeft Vitesse alle benodigde documenten tijdig aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB.

Met de overeenkomst tussen Franke en Parry is een belangrijke hobbel genomen in het voortbestaan van Vitesse. Aan de hand van dit akkoord heeft Vitesse inmiddels alle benodigde documentatie aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB, waaronder de begroting en wijziging zeggenschap.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes vertelt: “Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert. Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie. Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry. Met dit akkoord konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt. Wij hebben ons beroepsschrift ingediend, inclusief de begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap. Kortom, de deadline hebben wij gehaald. Wij zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt.”

Een slotwoord aan alle trouwe Vitessenaren: “Bedankt voor het vertrouwen en jullie tomeloze geduld! Ter afsluiting wil ik nog wel eenmaal een beroep op alle donateurs uit de crowdfunding doen; geef a.u.b. gehoor aan ons verzoek tot het afzien van het recht op restitutie. Wij hebben voorlopig nog wel acuut liquiditeiten nodig. Dit helpt ons enorm, bedankt! Vitesse kan en mag niet verloren gaan.”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: