9 augustus 2012 In de media

Guus Hiddink steelt alvast de show

Zijn spelers treden van­avond pas in de schijnwerpers, maar Guus Hiddink was gistera­vond al prima op dreef. De 65- jari­ge trainer zette de persconferentie van FC Anzji lachend naar zijn hand.
Het ging in het Nederlands, in het Engels en in het Russisch. Maar sa­men met Vitesse’s persdame Ester Bal en een tolk van FC Anzji slaag­de Hiddink erin de tien Nederland­se en zes Russische journalisten op prettige wijze te voeden. Dat deed de geroutineerde Achterhoe­ker zichtbaar met plezier.

Tegen speler Mbark Boussoufa, die lange tijd voor spek en bonen ach­ter de spreektafel zat, doordat hij geen vraag kreeg: „ Mbark, heb jij nog wat woorden voor de Neder­landse pers?” Beleefd stelde Hiddink dat het voor de Nederlanders bij FC Anzji speciaal was in Arnhem te zijn.

„Voor de rest is het een wedstrijd tussen een club die groeit in Ne­derland en een club die hopelijk gaat groeien in Rusland.” 

Nee, hij vond het niet bezwaarlijk voor de 369ste keer uit te leggen dat hij niet louter vanwege het geld naar Anzji was vertrokken.

„ Als een voetbalclub slechts het speeltje is van een rijke eigenaar, dan is dat slecht. Maar bij Vitesse en Anzji zie je hoe het moet gaan. Daar wil de eigenaar de club echt opbouwen en op alle fronten ont­wikkelen.”

Hij toonde zijn respect voor Vites­se, „ dat in de eerste wedstrijd het typische Nederlandse voetbal heeft getoond. Dat deed het heel goed.”

En over het belang van de return van vanavond: „ De competitie en de Europa League zijn voor ons even belangrijk. Zondag spelen we tegen CSKA, een belangrijke wed­strijd. Maar niemand heeft er bij ons met een woord over gespro­ken. We zijn alleen bezig met Vi­tesse. En willen in mei graag nog eens terugkomen naar Nedeland, voor de finale in Amsterdam.”

Dan, tegen Boussoufa: „Mbark, slaap je al?”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: