13 januari 2022 In de media

Gyan de Regt beloond met tweede contract

Met zijn uitstekende ontwikkeling heeft Gyan de Regt een tweede contract verdiend bij Vitesse. De 18-jarige aanvaller lag aanvankelijk tot medio 2022 (met een optie) vast in Arnhem, maar heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis met een looptijd tot de zomer van 2025.

De uit Papendrecht afkomstige De Regt stroomde anderhalf jaar geleden in bij de Vitesse Voetbal Academie. Hij werd destijds weggeplukt bij Alphense Boys, de club waar hij een jaar eerder voor had gekozen na drie seizoenen bij FC Dordrecht te hebben gespeeld. “Ik deed een stapje achteruit, om daarna twee stappen vooruit te doen”, zegt De Regt zelf over deze bewuste stap. Een paar jaar later tekent hij dus al zijn tweede overeenkomst in Arnhem. “Uiteindelijk heeft de keuze van toen goed uitgepakt. Daar ben ik zeer tevreden over.”

De Regt beleefde afgelopen zomer zijn eerste trainingskamp met de eerste selectie, die toen de tenten opsloeg in Zeeland. Afgelopen week behoorde de aanvaller ook tot het gezelschap dat bijna vijf dagen verbleef in het Portugese Alcantarilha. Daar sprak trainer Thomas Letsch positieve woorden over het talent. “Dat is natuurlijk mooi om te horen”, aldus De Regt. “Ik ga er hard voor werken om ervoor te zorgen dat ik zo lang mogelijk bij het eerste kan blijven. Ik wil nu vooral krachtiger en sterker worden, maar oefen ook veel op mijn schot.”

Zijn officieuze debuut in de Arnhemse hoofdmacht heeft De Regt reeds gemaakt. In de nabije toekomst wil de Papendrechter ook de volgende stappen gaan zetten. “Dit contract maakt me blij en trots, maar het is tegelijkertijd ook weer een begin. We gaan op naar meer.”

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: