12 oktober 2019 In de media

Hajek: “Ik moet geduldig blijven”

Tomas Hajek had zich vooralsnog meer voorgesteld van zijn overgang naar Vitesse. De zomeraankoop zit op de bank, wachtend op zijn kans.
PSV-huurling Armando Obispo krijgt de voorkeur van Leonid Slutsky. "Ik kijk niet naar een ander, of naar contracten bij de club", zegt Hajek, die overkwam van Viktoria Plzen.

"Ik moet nu strijdbaar zijn, maar ook geduldig blijven. Ik ben het niet eens met de keuzes bij de club, maar ik ga niet mokken of muiten. Topsport is hard", aldus de 27-jarige Tsjech tegen De Gelderlander.

De realiteit is dat Hajek mag opdraven in oefenwedstrijden, zoals afgelopen donderdag tegen Antwerp FC. "Zo staan de zaken er nu voor. Maar ik hoef geen medelijden. Mijn vrouw is gelukkig in Nederland. De kinderen. Ik ook. Alleen op het voetbalveld is er onvrede. Dit past niet bij mijn ambities."

Slutsky kiest voor het centrale duo Obispo en Danilho Doekhi. "Uiteraard heb ik andere inzichten", zegt Hajek. "Ik ben een sportman. Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Maar ik vind ook dat de tandem Doekhi-Obispo goed functioneert. En kijk naar onze resultaten. Vitesse staat in de top van de Eredivisie. Dat maakt mijn situatie helder. Ik moet bij blessures of schorsingen mijn kans pakken en laten zien dat ik in de basis thuishoor."

image
FCUpdate / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: