13 januari 2017 In de media

Hake: ‘Vitesse is een prima tegenstander’

FC Twente hervat zondag de competitie met de uitwedstrijd tegen Vitesse.
Vitesse staat in de Eredivisie op een achtste plek, een plaats lager dan FC Twente. “Een prima tegenstander”, weet Hake. “De ploeg heeft voor de winterstop wisselende resultaten behaald en moeilijke periodes gekend, maar ze hebben de ambitie om bovenin de subtop mee te doen. Ze zullen getergd zijn om zich direct na de winterstop te laten zien”, geeft Hake aan. “Maar dat zijn wij ook; dus aan ons de taak om te zorgen dat het verschil met Vitesse op de ranglijst groter wordt.”

In voorbereiding op de tweede seizoenshelft verbleef FC Twente afgelopen week in het Spaanse San Pedro del Pinatar. “De jongens willen graag weer spelen. Als je kijkt naar de arbeid die geleverd is tijdens de trainingsweek en hoe we met elkaar gewerkt hebben, dan kijken we met zijn allen uit naar het tweede deel van het seizoen. We leven met een goed gevoel toe naar zondag en dat gevoel willen we omzetten in een goed resultaat.”

Trainer/Coach René Hake kan in Arnhem nog niet beschikken over Oussama Assaidi. Achter de naam van Kamohelo Mokotjo staat nog een vraagteken.

Assaidi & Mokotjo

Oussama Assaidi maakte deze winterstop de overstap naar FC Twente. De aanvaller wacht nog op vrijgave van zijn vorige club Al-Ahli en is daardoor nog niet speelgerechtigd voor FC Twente. Morgen, na de afsluitende training,  wordt beslist of Kamohelo Mokotjo, die het trainingskamp in Spanje moest missen, beschikbaar is voor het duel met Vitesse. Hake: “Kamohelo heeft zich deze week weer bij de groep gevoegd. Morgen nemen we de beslissing of hij meereist naar Arnhem.”

Chinedu Ede (bovenbeen) en Sonny Stevens (knie) herstellen van een blessure. Stevens revalideert de komende periode in Antwerpen. Torgeir Børven sloot begin deze maand na zijn verhuurperiode bij Brann Bergen eerst aan bij Jong FC Twente en heeft zich deze week weer bij de eerste selectie gevoegd.
 

FCTwente / Foto’s SV

Hoofdsponsor: