1 april 2010 In de media

Halve wedstrijd, hele kater

Nicky Hofs houdt geloof in goede afloop
Vitesse geeft in een halve wedstrijd tegen Feyenoord een heel punt weg. ‘ Wéér na een standaardmoment’, verzucht Nicky Hofs, die hoop blijft houden.

Vitesse verloor gistera­vond een halve wed­strijd van Feyenoord door een treffer van Roy Makaay, de oude rot die zijn loop­baan mogelijk in Arnhem wil af­sluiten. Het was een bizar slot van een duel dat elf dagen duurde.

De eerste helft werd gespeeld op 20 maart en eindigde in 1-1 en een enorme hoosbui. De resterende halve wedstrijd, gisteravond in De Kuip, leverde Vitesse een hele ka­ter op. „Weer een standaardmo­ment”, foeterde Nicky Hofs, de oud-Feyenoorder die in een prima vorm stak, maar zijn grootste kans niet benutte. Hij speelde zich vrij op de zestienmeterlijn, maar liet de bal weg tikken. „We speelden wel aardig, daarom is het zo zon­de. We wilden niks weggeven, maar elke keer weer die standaard­situaties.”
De middenvelder, die dankzij zijn gele kaart in de eerste helft (zijn ze­vende) komend weekeinde het duel met FC Groningen mist, houdt wel voldoende geloof in lijfs­behoud.
„We blijven erin, dat weet ik zeker.”

Ook aanvoerder Civard Sprockel zag ondanks de nederlaag bij zijn oude club het vertrouwen terug na de winst tegenWillem II. „We voetballen tenminste weer een beetje. Ons spel was aardig, alleen de eindpass en de afronding niet.
Daar moeten we scherper in wor­den. Ook voor onze eigen goal moeten we scherper zijn”, wist de aanvoerder, die terugkeek op een vreemde avond. „Voor je een beet­je warm bent, is de wedstrijd afge­lopen. Heel raar.”

En onnodig, vond Alexander Büttner, die Santi Kolk uit de basis heeft verdrongen. De jonge links­poot, die hangend op rechts speel­de, begon als een bliksemschicht, nam doelman Erwin Mulder di­rect onder vuur en was gevaarlijk en betrokken bij de sterke Arn­hemse opening. „Ik voel me wel lekker op die plek. Veel clubs heb­ben een linkspoot op rechts of an­dersom. Je kunt buitenom passe­ren en binnendoor komen en schieten”, wist Büttner.

Na de 2-1 van Makaay kwam hij minder aan de bal. „Ik krijg nu de kans van de trainer en ik doe mijn best om die te pakken. De trainer zegt dat ik het goed heb gedaan, daarom blijf ik staan”, aldus Büttner, na het bizarre slot in De Kuip. „Je wilt het liefst weer het veld op na die 45 minuten, maar dat kan niet. Ik heb het gevoel dat de wedstrijd nog niet is gespeeld.
Maar dat is ie wel.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: